BMW trekt doek van i4 Concept EV met opnieuw ontworpen logo

BMW i4 Concept EV

BMW trekt doek van i4 Concept EV met opnieuw ontworpen logo

Met de onthulling van de BMW i4 Concept EV is ook een opnieuw ontworpen logo bloot komen te liggen. Dit kunnen we in 2021 verwachten.

Na jaren van teasers en geruchten moet BMW nog steeds een definitieve versie van zijn i4 elektrische voertuig presenteren, die naar verwachting in 2021 zal arriveren. Dit heeft de Duitse automaker er echter niet van weerhouden om alvast een ​​nieuwe conceptversie van de langeverwachte auto te onthullen. Inclusief nieuw logo.

Het voertuig is een grote stap voor BMW omdat het zijn vijfde generatie elektrische aandrijflijn introduceert, die zal worden gebruikt op de iX3, iNEXT en i4. Binnen het nieuwe i4-concept beweert BMW dat bestuurders 600 kilometer kunnen afleggen op een volledig opgeladen batterij. Positief is ook zijn 80kWh-batterijpakket en diens efficiëntie, dat in vergelijking met die van de Porsche Taycan Turbo (94,3 kWh voor 322 km) of Hyundai’s Kona (64 kWh voor 418 km) zorgt voor een nog interessantere hoeveelheid kilometers die eruit kan worden gehaald.

BMW heeft besloten om bij een enkele motor te blijven, die ongeveer 530 pk produceert. In vergelijking met veel van de sportgerichte V8-motoren van BMW, heeft de i4 geen speling op zijn 0-100 km/u-sprint. De bolide haalt dit namelijk in slechts 4 seconden.

Zoals op foto’s duidelijk te zien is, heeft de bijgewerkte versie van de i4 een verbeterde versie van het iconische ontwerp van de niergrille. Meer merkkenmerken zijn onder meer een lange en slanke L-vormige achterkant die zorgt voor betere aerodynamische prestaties. Het interieur gaat, net als veel andere concept cars, snel vooruit in de toekomst, waarbij BMW kiest voor strakke en scherpe lijnen, minimalistische bedieningselementen en een enorm breedbeeld aan de voorkant.

BMW i4 Concept EV

Hoofd van BMW Design Domagoj Dukec zei over het i4-concept: “Het ontwerp van de BMW Concept i4 toont fantastische proporties, een krachtig expressief karakter en, natuurlijk, veel aandacht voor detail. Met het BMW Curved Display hebben we de kenmerkende focus van BMW op een uiterst elegante manier opnieuw gedefinieerd. Tegelijkertijd geeft de BMW Concept i4 een gevoel van duurzaam rijplezier.”

Andere unieke details die BMW heeft geïntroduceerd met het i4-concept is een vernieuwde versie van het iconische logo uit 1997. De zwarte ring maakt plaats voor een transparante cirkel en het lettertype heeft een platter profiel, wat een evolutionaire kijk biedt op de iconografie van het merk. BMW heeft vooralsnog geen plannen om het logo op productievoertuigen te gebruiken, maar wij zien het graag terugkomen in de toekomst.

Bekijk bovenaan de video en ontdek hieronder meer gedetailleerd beelden van de BMW i4 Concept EV.

BMW i4 Concept EV

BMW i4 Concept EV

BMW i4 Concept EV

BMW i4 Concept EV

BMW i4 Concept EV

BMW i4 Concept EV

Post a Comment

#Volg ons op Instagram