TRAVEL: 5 onwaarschijnlijke reisbestemmingen buiten Scandinavië waar je van het Noorderlicht kunt genieten

5 reisbestemmingen noorderlicht reizen

TRAVEL: 5 onwaarschijnlijke reisbestemmingen buiten Scandinavië waar je van het Noorderlicht kunt genieten

5 reisbestemmingen waar je van het Noorderlicht kunt genieten buiten Scandinavië. Waar reis jij naartoe voor een bijzondere vakantie?

5 reisbestemmingen noorderlicht reizen

Het Noorderlicht, ook bekend als Aurora Borealis, is al honderden jaren lang een bron van ontzag, verwondering en inspiratie. Mensen reizen grote afstanden om het natuurfenomeen met eigen ogen te bekijken en komen vaak uit in Scandinavië. Je hoeft echter helemaal niet louter aan Noorwegen, Zweden en Denemarken te denken om te genieten van dit visuele spektakel.

Om getuige te zijn van de adembenemende schoonheid van het licht kun je ook naar andere, minder voor de hand liggende bestemmingen afreizen.

Wij hebben vijf nieuwe, onconventionele locaties voor jullie op een rij gezet. Bestemmingen die je niet snel tegenkomt in de Nederlandse reisbrochures, maar wel prachtig gelegenheid bieden om eindelijk eens het Noorderlicht te ervaren.

5 reisbestemmingen Noorderlicht buiten Scandinavië

Churchill, Manitoba, Canada

Churchill is het antwoord van Canada op een perfecte ervaring met het Noorderlicht. Gelegen aan de rivier de Churchill in het noorden van Manitoba, ligt de stad recht onder de majestueuze linten van de Auroral Oval. Hier worden de lichten maximaal 300 dagen per jaar getoond. Alhoewel het bijna het hele jaar door toegankelijk is voor bezoekers, is de beste tijd om Churchill te bezoeken tijdens de koudste maanden – in het bijzonder tussen februari en maart. Dit komt omdat de aurora’s het sterkst en het meest levendig zijn in deze tijd van het jaar. De temperatuur in deze stad kan oplopen tot -30 graden Celsius, dus zorg ervoor dat je voldoende bent ingepakt en uitgerust tegen de vrieskou.

Beste tijd om te bezoeken: februari tot maart

Fairbanks, Alaska, VS

Een andere bestemming binnen de Auroral Oval is Fairbanks, Alaska. Het feit dat het dicht bij de Noordpool ligt, maakt het ook enigszins een cult-kerstbestemming. Maar Fairbanks staat vooral bekend om zijn selectie van leuke, kant-en-klare buitenactiviteiten waarvan reizigers kunnen genieten. Om je skywatching-avontuur naar een heel nieuw niveau te brengen, kun je altijd op een sneeuwscooter springen, langs unieke aurora-paden trekken met getrainde husky’s (een activiteit die hondenmushing wordt genoemd), of vlieg je mee over de met sneeuw bedekte Brooks Range. Tot slot kun je zelfs tot ‘s avonds laat ijsvissen.

Beste tijd om te bezoeken: eind augustus tot half april

5 reisbestemmingen noorderlicht reizen

Ilulissat, Groenland

Om de waardering van Ilulissat voor het noorderlicht te begrijpen, moet je het fenomeen leren kennen door de ogen van het Inuit-volk. Volgens hun overtuigingen vertegenwoordigt de magische lichtdans hun voorouders die voetballen met een walrusschedel. De beste tijd om het noorderlicht in Ilulissat te zien, zijn de donkerste nachten tijdens de herfst- en wintermaanden. Om het meeste uit je tijd hier te halen, kun je kiezen voor speciale tourpakketten. Deze leiden je niet alleen langs de beste plekken om de aurora’s te bekijken, maar laten je ook ervaren hoe de Inuit-manier van leven is.

Beste tijd om te bezoeken: eind augustus tot half april

Rovaniemi, Finland

Rovaniemi, de hoofdstad van de noordelijkste provincie van Finland, Lapland, staat bekend om twee zaken: het is de officiële geboortestad van de Kerstman en de plek staat bekend om zijn aandeel in de Noorderlicht experience. Ruime hutten en koepelkampen vind je hier voldoende, maar het zijn vooral de iglo’s met glazen dak die een unieke skywatching-ervaring bieden. Degenen met een voorliefde voor cultuur en kennis zullen deze stad ook waarderen, omdat het de thuisbasis is van een aantal wetenschapscentra en musea. De belangrijkste onder hen is Arktikum, een museum dat het Noorderlicht, de geschiedenis van Lapland en gebeurtenissen in het Noordpoolgebied gedetailleerd beschrijft. Een andere must-visit is het Science Centre Pilke, waar veel interactieve tentoonstellingen worden georganiseerd om de betekenis van de noordelijke bossen van Rovaniemi te verkennen.

Beste tijd om te bezoeken: eind augustus tot begin april

Orkney, Schotland

Wie wist dat Schotland een Noorderlicht-hotspot is? Ongetwijfeld niet veel, maar er is veel meer in dit land dan whisky, haggis, tartan en James McAvoy. Het enige dat je moet doen is naar Orkney afreizen, een eilandengroep voor de noordoostkust van het land. Hier staan ​​de aurora’s bekend als de ‘Merry Dancers’ en vormen ze een enorme bron van inspiratie voor de lokale bevolking in de winter. Men houdt hier zoveel van het natuurverschijnsel dat er vaak bijeenkomsten zijn, georganiseerd door enthousiaste Facebook-groepen zoals de Orkney Aurora Group. Hun hoofdactiviteit is het vastleggen van het Noorderlicht, dus vergeet niet je camera – en een goed statief – mee te nemen om mee te doen.

Beste tijd om te bezoeken: december tot februari

Post a Comment

#Volg ons op Instagram