Veiliger én comfortabeler wonen met de Floodlight Cam van Ring

Ring Floodlight Cam recensie

Veiliger én comfortabeler wonen met de Floodlight Cam van Ring

Met de Ring Floodlight Cam woon je veiliger én comfortabeler, dankzij een HD-camera, ingebouwde schijnwerpers, speakers en alarmsirene.

Ring Floodlight Cam recensie

Met de korte dagen en de lange, donkere nachten is het voor inbrekers een vruchtbare tijd. Om het thuis een stuk veiliger te maken kan het daarom raadzaam zijn om te investeren in beveiligingselektronica. En dit hoeft echt geen duizenden euro’s te kosten, getuige de Floodlight Cam van Ring die nog geen €300 kost.

Het is verstandig om je huis goed te verlichten. Installeer daarom verlichting die ’s avonds automatisch aangaat of die je kunt bedienen via een app op je smartphone. Denk echter ook aan met wifi verbonden camera’s met ingebouwde beveiligingsverlichting en bewegingssensoren, waarmee je de oprit of achtertuin rechtstreeks vanaf je smartphone in de gaten kunt houden. Hoe zichtbaarder je beveiligingsoplossingen, hoe minder aantrekkelijk je huis wordt voor ongewilde bezoekers.

Nadat we eerder al de Ring Video Doorbell 2 belichtten, ontdekken we nu de Ring Floodlight Cam.

Ring Floodlight Cam bezit meerdere eigenschappen

Als inbrekers zien dat je niet thuis bent, dan zal het gevoel ontstaan dat ze de tijd hebben om op hun gemak aan de deur te sleutelen en naar binnen te gaan. Zorg er dan ook voor dat je, als je van huis gaat, enkele lichten aan laat. Slimme lichten en lichten met timers kun je makkelijk op een bepaalde tijd aan en uit laten gaan. Het kan echter nog een stuk beter en veiliger.

Wat dacht je van een simpel te monteren systeem met een HD-beveiligingscamera geactiveerd door beweging met ingebouwde schijnwerpers, een alarm sirene en twee-weg communicatie. Met andere woorden, ongenode gasten komen in de spotlight te staan, jij kunt via je smartphone met hen de dialoog aangaan – handig, mocht het toch een postbezorger zijn – en in geval van nood een alarmsirene activeren, waarmee je de boel wegjaagt.

De Floodlight Cam van Ring is exact de beveiligingsgadget die hierboven is beschreven en is een verrijking voor elk woningtype. De Floodlight Cam heeft een tweetal grote spots voorzien van sterke led’s. Hiermee kun je een groot oppervlak goed verlichten, wat ideaal is voor hen die een flinke dosis licht nodig hebben. Ook schrikt hij met zijn intensiteit af.

De belangrijkste functie van de Floodlight Cam is het in de gaten houden van jouw woning is. Niet alleen speelt de genoemde verlichting daarom een hoofdrol, ook de mogelijkheid om tot tweeweg audio met ruisonderdrukking over te gaan is enorm handig. Je kunt vanuit de app het geluid aanzetten, zodat je hoort wat er wordt gezegd. Activeer je tweeweg audio, dan kan men ook terug praten richting jouw smartphone.

Ring Floodlight Cam recensie

Praktijk

Met object- en persoondetectie heeft de Floodlight Cam de meest geavanceerde bewegingssensoren op het gebied van huisbeveiliging. Dankzij een gezichtsveld van 140° kun je bewegingen om de hoek detecteren en niet direct zichtbare plekken in de gaten houden. Dit is natuurlijk handig als je van huis bent, maar zeker ook als je thuis op de bank ligt en je iets verdachts hoort.

Het product van Ring beschikt technisch gezien over haarscherpe HD-video, twee ulta-heldere LED-schijnwerpers en een beveiligingssirene. De object- en persoondetectie komt met dubbele sensoren en ultra-groothoek bewegingssensoren. De bewegingszones en het tijdschema zijn aanpasbaar. Alhoewel je Full-HD-beeldmateriaal krijgt te zien in de app, wat prima is, merk je bij het inzoomen met de camera’s dat de kwaliteit minder wordt. Anno nu is deze gadget daardoor niet direct minder, maar in de toekomst zou bijvoorbeeld 4K-sensor top zijn.

Vanuit de speciale Ring-app kun je alle aangesloten deurbellen en camera’s configureren en bedienen. Zo is het mogelijk om detectiezones in te stellen, de tijdsduur dat de lampen blijven branden aan te passen, de sirene van 110dB te activeren, en beelden te delen. Detecteert de Floodlight Cam een beweging, of check je toevallig via de live-weergave even de gang van zaken, dan worden deze acties altijd vastgelegd. Op die manier kun duidelijk zien wat de camera heeft opgemerkt en terugkijken wat er op dat moment te zien was. Het uiteindelijke licht is in de praktijk bijzonder helder en absoluut een extra reden om voor deze home safety gadget te kiezen.

Let op, de camera is momenteel alleen beschikbaar in een variant die afhankelijk is van een stroompunt, en niet bijvoorbeeld met een accu.

Ring Floodlight Cam recensie

Installatie

Het installeren van de Floodlight Cam is eenvoudig, maar kan desgewenst worden gedaan door een professional. Ring’s camerasysteem vervangt op een eenvoudige manier bestaande bekabelde schijnwerpers en kan worden verbonden aan standaard verdeeldozen.

In de doos vind je de Ring Floodlight Cam, een schroevendraaier, steenboor, pluggen en schroeven. Ook is er een snelstart-gids bijgevoegd, plus een sticker die leest “Protected by Ring”. Na installatie werkt de Ring-app behoorlijk logisch.

Ring Floodlight Cam recensieKopen

De Floodlight Cam is nu verkrijgbaar in zwart of wit, voor een prijs van €249. Optioneel is het Ring Protect Basis of Plus abonnement, waarmee je videobeelden kunt opnemen en tot 30 dagen terugkijken.

Ga snel naar de Ring-webwinkel.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram