REVIEW: Ring Video Doorbell 2 heeft ruimte voor verbetering, maar is product van de toekomst

Ring Video Doorbell 2 recensie

REVIEW: Ring Video Doorbell 2 heeft ruimte voor verbetering, maar is product van de toekomst

De Ring Video Doorbell 2 heeft ruimte voor verbetering, maar is product van de toekomst. Lees hieronder onze recensie van de slimme deurbel.

Ring Video Doorbell 2 recensie

Of je nu wel of geen aanhanger bent van het smarthome-idee, een deurbel die je ten alle tijden kunt beantwoorden is toch wel erg handig. Met de Ring Video Doorbell 2 kun je via jouw smartphone altijd en overal degene die aan jouw deur staat van repliek dienen.Erg handig! Toch?

Zit je net op het toilet of ben je op vakantie? Staat er een pakketbezorger of misschien wel een ex-geliefde aan de deur? Het 24/7 kunnen checken wie er bij de deur van jouw woning staat via beeld en geluid, blijkt in de praktijk toch wel erg prettig.

Met de Ring 2 voeg je nu een nieuw, slim huishoudelijk apparaat toe aan de collectie. Gaan we deze videodeurbel in de toekomst veelvuldig terugzien?

Ring Video Doorbell 2: Slimme deurbel

De Ring Video Doorbell 2 is in feite een slimme deurbel. Net als een slimme tv, thermostaat, rookmelder en zelfs koelkast kun je hiermee communiceren. In het geval van de Ring 2 is dit zelfs heel letterlijk, aangezien je mensen die bij jou thuis aanbellen kunt zien en ook kunt toespreken en horen. In dat opzicht is deze gadget een soort intercom.

Het compacte apparaat is voorzien van een camera met 1080p HD-videoresolutie en een microfoon met tweeweg audio, en wordt via internet gekoppeld zijn aan de smartphone of tablet. Op het moment dat iemand op de bel drukt, dan krijg jij een seintje op jouw telefoon en kun je communiceren.

De camera van de Ring 2 heeft naast de prima resolutie een horizontale bewegingshoek van 180 graden en een gezichtsveld van 160 graden. Ook is er een bewegingssensor aanwezig die meldingen kan geven en is er een avondmodus met nachtzicht. Al met al is de gadget dusdanig compleet, dat hij zijn werk goed kan doen.

Leuk feitje: Als er iemand aan je deur staat zonder aan te bellen, dan kun je alsnog een notificatie op je smartphone of tablet krijgen.

Ring Video Doorbell 2 recensie

Design

De Ring Video Doorbell 2 is zoals eerder aangegeven compact van formaat. De strak vormgegeven deurbel is netjes afgewerkt en kent een formaat van 12.83cm x 6.35cm x 2.74cm. De zwarte behuizing kent een kleine custom-optie, want het onderste deel bij de knop kan verruild worden voor een meegeleverde zilvergrijze kap. Uiteraard is deze behuizing weerbestendig en zullen regen, hitte en kou geen vervelende invloed uitoefenen.

Let trouwens bij de aanschaf wel op of het formaat geschikt is voor jouw deurpost. Hoewel het formaat compact is, kan het alsnog net iets te groot zijn voor de smallere deurpost.

Installeren

De Ring 2 ontvang je in een doos die letterlijk is voorzien van alles wat je nodig hebt om het device te installeren. Het kost even wat kijkwerk, maar in de goedgevulde doos ontdek je al snel zaken als een schroevendraaier, imbussleutel en waterpas. Bovendien krijg je een schuin plaatje meegeleverd, zodat je de Ring zo mooi mogelijk kunt monteren op de deurpost. Als je de doos hebt ontvangen, dien je even een boor te pakken en kun je direct aan de slag om de Ring 2 te installeren.

Heb je moeite met de installatie? Check de videotutorials online! Let er overigens op dat je de slimme deurbel op die manier installeert, dat de camera zich richt zoals jij dat wilt. Dit is vooral van belang als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van de bewegingssensor.

Is de hardware geïnstalleerd, dan volgt de software. Als de Ring is opgeladen en ‘aan’ staat, dan volgt het koppelen hiervan aan jouw smart device, zoals smartphone of tablet. Je downloadt de Ring-app, maakt een account aan en doorloopt een aantal stappen om het geheel te activeren. Persoonlijk vragen wij ons trouwens wel af of het invullen van sommige privacygevoelige punten bij het registeren echt noodzakelijk is, maar dat terzijde.

Daarnaast moet je bij het installeren echt goed checken of de verbinding met internet goed is. Bij nieuwbouw met dikke deur en buitenmuren werkt het geheel soms niet optimaal. Dit heeft mindere videokwaliteit en vertraagde notificaties tot gevolg, en dat is zeker een minpunt. Een oplossing hiervoor kan een WiFi-extender zijn of de Ring Chime Pro – die tevens het deurbelgeluid middels ingebouwde speaker verzorgt.

Batterij

Binnenin zit een oplaadbare accu die middels micro-usb op te laden is en zelfs vervangbaar is. Het is prettig dat je de bel niet helemaal van de muur hoeft te schroeven als je moet opladen. In plaats daarvan kun je de lithion-accu simpelweg uit de bel halen. Liever stroom en draad? Geen probleem, want de Ring 2 kan net als een klassieke deurbel op het stroomnetwerk.

Let op. Gebruik je geen stroom, maar alleen de accu, dan is het van belang om te weten dat de ingeschakelde bewegingssensor batterij slurpt. Zonder bewegingsdetectie moet de accu het zeker zo’n 4 maanden volhouden, maar met deze functie ingeschakeld zal de batterijduur zich beperken tot weken in plaats van maanden. Het hoeft overigens geen ramp te zijn, want de via microUSB op te laden accu is binnen 4 a 5 uurtjes weer vol.

Ring Video Doorbell 2 recensie

Gebruik

Als de Ring Video Doorbell 2 volledig is geïnstalleerd wat betreft hardware en software, dan kan hij officieel worden gebruikt. Je zult hierbij uiteraard het meest in aanraking komen met de Ring-app. Deze gratis applicatie voor iOS en Android werkt simpel en binnen luttele minuten zul je alles uitgevonden hebben. Het is een handige app met duidelijke werking.

Via het thuisscherm van de app vind je jouw apparaten (My Devices), waar je de meest recente meldingen te zien krijg. Dit betreft de gemiste ‘oproepen’ (iemand belt aan, je neemt niet op), geaccepteerde oproepen (iemand belt aan, je neemt op), bewegingsevents (indien ingeschakeld) en de Live View-activiteiten (live via de deurbel gekeken). Overzichtelijk en allemaal direct te openen. Wil je instellingen wijzigen, zoals de afstand die de bewegingssensor moet dekken? Dit gaat ook heel gemakkelijk via de app.

De Ring Video Doorbell 2 beschikt – bij gemiddeld tot goed WiFi-signaal – over uitstekende videokwaliteit. Het beeld is scherp en vloeiend, en dankzij de brede hoek van de camera heb je bovendien goed zicht op wat er voor de deur gebeurt. Zowel het spreken als het luisteren verloopt vervolgens ook ook vlekkeloos.

Ring Video Doorbell 2 recensie

Abonnement

Als je begint aan de Ring 2, dan krijg je al snel de vraag voorgelegd of je een abonnement wilt hebben. Hier heeft niet iedereen interesse in na aankoop van de gadget, maar het betekent wel dat je belangrijke functies verliest – waarvan opnames (terugkijken) er één is. Je hebt dus een extra abonnement nodig om optimaal gebruikt te kunnen maken van de Ring Video Doorbell 2.

Bij aankoop krijg je een 30 dagen basis-abonnement cadeau. Als deze proefperiode voorbij is, dan kun je het verlengen tegen een bedrag van € 3 per maand of € 30 per jaar. Je kunt dan in het archief met opnames en bewegingsdetectie, en kunt ook videos opslaan en delen.

Ring 2 Recensie: Conclusie

Met de Ring Video Doorbell 2 haal je een behoorlijk compleet product in huis. Zolang de internetverbinding met het apparaat in orde is, heb je in principe een smart product dat uitstekend werkt. De camera levert goed beeld af en de microfoon doet zijn werk ook uitstekend. Ook het installeren van het product gaat relatief gemakkelijk en is niks om over te vallen.

Er zijn uiteraard nog verbeterpunten voor deze slimme deurbel, zoals het WiFi-bereik, het grote contrast in batterijverbruik bij het in- en uitschakelen van de live feed en de vele (niet noodzakelijke?) privacygevoelige vragen bij het installatieproces. Dat neemt echter niet weg dat de Ring 2 absoluut een product is dat wij in de toekomst in ieder huishouden zien terugkomen.

De Ring Video Doorbell 2 heeft een adviesprijs van € 199 en is nu verkrijgbaar via de officiële website.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram