Benromach-distilleerderij onthult exclusieve 50-jarige single malt whisky

Benromach 50 Years Old whisky

Benromach-distilleerderij onthult exclusieve 50-jarige single malt whisky

Benromach-distilleerderij heeft een exclusieve 50-jaar oude single malt whisky onthuld. De Benromach 50 Years Old is echter niet goedkoop..

Benromach 50 Years Old whisky

Echte whiskykenners grijpen elke kans aan om te genieten van een heerlijke single malt. De felbegeerde, nieuwste creatie van de Benromach-distilleerderij in Speyside is een zeldzame 50 jaar oude single malt. De nieuwe editie is naar verluidt heerlijk, soepel en goddelijk, en is een van de zeldzaamste single cask-releases van het merk en de oudste Scotch in het huidige assortiment.

De 50-jarige Benromach is een halve eeuw gerijpt in vat nr. 2003, een ex-Sherry Hogshead, nadat hij daar in het jaar 1969 was gelegd. Nauwgezet verouderd, draagt ​​de whisky een exotische smaak met tonen van rijp fruit, een lichte hint van rook en een rijpe eiken afwerking. Hij is vervaardigd door een klein team van distilleerders die het proces op een ingewikkelde manier hebben beheerd middels zicht, geluid en zelfs aanraking, om zo de unieke, handgemaakte en authentieke Benromach-smaak te creëren.

In een verklaring zei Keith Cruickshank, Benromach Distillery Manager: “Benromach 50 Years Old is de oudste uitdrukking in ons huidige assortiment en werd zorgvuldig gemaakt door mijn voorgangers met veel van de tijdloze methoden die we nog steeds gebruiken bij Benromach Distillery vandaag de dag, inclusief een niet-aflatende focus op het vinden van de beste Schotse gerst, het trekken van het zuiverste lokale bronwater en het vertrouwen op de expertise en zintuigen van onze distilleerders om een ​​geest te creëren die echt handgemaakt is.

De Benromach 50 Years Old (in een gelimiteerde oplage van 125 flessen) zal worden verkocht bij geselecteerde retailers wereldwijd voor een prijs van $ 10.000 per stuk.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram