TRAVEL: De Komodo Eilanden van Indonesië bezoeken kost je binnenkort $1.000

indonesie komodo eilanden bezoeken

TRAVEL: De Komodo Eilanden van Indonesië bezoeken kost je binnenkort $1.000

Duizend dollar betalen om de Komodo Eilanden van Indonesië te mogen betreden. Binnenkort wordt dit werkelijkheid voor toeristen en reizigers.

indonesie komodo eilanden bezoeken

Eerder dit jaar hoorden we dat de Komodo Eilanden op Indonesië permanent gesloten zou worden voor toeristisch publiek. Er is nu echter redelijk goed nieuws voor hen die nog niet zijn geweest. Volgens de laatste rapporten zal het eiland met de exotische Komodo-draken nu open blijven voor toeristen, ware het niet dat dit niet zonder prijskaartje is. Je zult namelijk maar liefst $ 1.000 moeten ophoesten om de bestemming te bezoeken.

De beslissing is naar verluidt doorgevoerd om de inspanningen voor natuurbehoud in de regio te ondersteunen en het aantal toeristen dat het eiland elk jaar bezoekt te beperken. Autoriteiten zullen twee jaarlijkse lidmaatschapsprogramma’s introduceren – een voor premium leden om de Komodo Eilanden te bezoeken en de andere voor niet-premium leden om de rest van de eilanden op het grondgebied te bezoeken tegen een gereduceerde vergoeding.

Marius Jelamu, woordvoerder van de toenmalige gouverneur Laiskodat, zei over de verhuizing: “De groei van de gemeenschap op het eiland zal worden beperkt zodat het dorp niet te groot wordt en de instandhoudingsinspanningen bedreigt”. Hij vervolgt: “Er zullen ook meer onderwijsprogramma’s in het dorp zijn om ervoor te zorgen dat de gemeenschap volledig deel uitmaakt van de instandhoudingsinspanningen.”

Momenteel betaalt de lokale bevolking slechts 35 cent, terwijl bezoekers $10,50 betalen om het eiland te bezoeken. Volgend jaar moeten bezoekers echter de geüpgradede vergoeding betalen om de ongrijpbare Komodo-draken te zien. Een prijs die het misschien wel waard is tijdens jouw vakantie naar Indonesië.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram