Amsterdam verwelkomt met Hotel The Craftsmen een uniek boutique hotel vlakbij Amsterdam Centraal

Hotel The Craftsmen amsterdam boetiekhotel

Amsterdam verwelkomt met Hotel The Craftsmen een uniek boutique hotel vlakbij Amsterdam Centraal

Amsterdam verwelkomt met Hotel The Craftsmen een uniek boutique hotel vlakbij Amsterdam Centraal Station. Kom jij langs aan het Singel?

Hotel The Craftsmen amsterdam boetiekhotel

Voor een overnachting in eigen land hebben we iets moois voor jullie. En wel in onze eigen, bruisende hoofdstad. Na exact 100 jaar door het leven te zijn gegaan als Hotel Brouwer, is de tijd rijp om een nieuw hoofdstuk te schrijven voor de fraaie locatie aan Singel 83-85 in Amsterdam. Het iconisch monument is nu heropent als Hotel The Craftsmen.

Het gloednieuwe boetiekhotel beschikt over veertien unieke kamers verdeeld over drie historische panden. De gebouwen vormen samen een rijksmonument en werden verbouwd met behoud en herstel van de historische elementen. Een unieke ervaring is visueel gezien in ieder geval dus gegarandeerd. Daarbij worden door het hele hotel verschillende oude ambachten geëerd, van kunstschilder tot smid en van schoenmaker tot vliegtuigbouwer.

Hotel The Craftsmen gehuisvest in nationaal erfgoed

De majesteuze grachtenpanden aan het Singel hebben een rijk verleden: het oudste pand werd namelijk al in 1652 gebouwd door Roelof Swaen, adjudant van Michiel de Ruiter, die het toenmalige Huis de Swaen gebruikte als veerhuis. In 1917 werd Huis de Swaen gekocht door dhr. Brouwer, die vervolgens in het pand Hotel Brouwer opende. Exact 100 jaar bleef het zo, tot de huidige eigenaren, de familie Zandbergen, het pand in 2014 kochten van de Brouwer-erven.

Herontwikkeling

Deze familie Zandbergen startte de verbouwing van het rijksmonument. Een uitdagende verbouwing waarbij de bijzondere architectonische elementen behouden bleven en waar mogelijk in ere werden hersteld. Dat resulteerde in een family owned hotel met een veertiental unieke kamers waarvan sommige zijn voorzien van een authentieke bedstee, Keulse goot of Delfsblauwe tegels. Doordat de geschakelde panden veel hoogteverschillen kennen, kenmerkt het hotel zich door sluipdoor-kruipdoor gangen, sfeervolle (zit)hoeken en een monumentaal trappenhuis onder de originele balkenstructuur. Door zijn romantiek absoluut ook een mooi cadeau om iemand te schenken.

Vakmanschap

Twaalf van de in totaal veertien hotelkamers kijken uit over de Amsterdamse gracht, de twee overige over de bruisende Lijnbaanssteeg. Elke kamer is voorzien van een uniek design, passend bij de historische context van het gebouw. Hiervoor schakelde de uitbaters de hulp in van kunstenaar Stef van de Bijl, die hierbij samenwerkte met andere lokale ambachtslieden zoals Aart Taminiau en Joram Barbiers. Met veel vakmanschap en expertise werden antieke curiosa hergebruikt in een moderne, functionele toepassing, waarbij iedere keer een ander oud ambacht centraal staat.

Michelle Zandbergen, dochter van de familie en de dagelijkse leiding van Hotel The Craftsmen: “We vinden het belangrijk dat de rijke geschiedenis van deze locatie te zien en te ervaren is. Amsterdam kent zoveel vakmanschap, dat wilden we graag toonbaar maken door niet alleen een prachtig hotel neer te zetten, maar door ook het vakmanschap erachter opnieuw te laten beleven door de gasten. We hebben er daardoor voor gekozen om de vaak rauwe, authentieke ambachten met het moderne en luxe Boutique gevoel te combineren”

Luxe Boutique Hotel
Naast het terugbrengen van de rijke geschiedenis van het pand aan het Singel, heeft het hotel de ambitie om gasten een luxueus en persoonlijk verblijf te geven. Met prachtige baden, heerlijke bedden en de beste producten geeft Hotel The Craftsmen haar (of zijn) gasten de beste en persoonlijkste service

Een hotelkamer boeken bij Hotel The Craftsmen is nu mogelijk.

Hotel The Craftsmen amsterdam boetiekhotel

Hotel The Craftsmen amsterdam boetiekhotel

Hotel The Craftsmen amsterdam boetiekhotel

Hotel The Craftsmen amsterdam boetiekhotel

Post a Comment

#Volg ons op Instagram