Ferrari gaat in 2022 eindelijk een SUV lanceren en dit zijn de technische details

Ferrari SUV Purosangue

Ferrari gaat in 2022 eindelijk een SUV lanceren en dit zijn de technische details

Ferrari gaat in 2022 eindelijk een SUV lanceren. De Ferrari SUV draagt de codenaam Purosangue en er zijn enkele details bekendgemaakt.

Ferrari SUV Purosangue

Eindelijk lijkt de tijd daar dat Ferrari zich gaat bemoeien met de supercar SUV-markt. De sportieve SUV van Italiaanse makelij moet in 2022 op de markt komen en geringe informatie over de Lamborghini-Urus-rivaal sijpelt langzaam door. Zo voert de iconische automaker momenteel het ontwikkelingswerk op.

In een interview met AutoCar onthulde Ferrari’s technisch directeur Michael Leiters interessante informatie over de hoge Ferrari die wordt ontwikkeld onder de codenaam Purosangue – Italiaans voor volbloed. Ferrari, dat niet wil dat we het komende model een SUV noemen, belooft dat de Purosangue compleet anders zal zijn dan andere prestatiegerichte of ultra-luxe SUV’s op de markt. De bolide wil zich absoluut onderscheiden van onder meer de Aston Martin DBX, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus en Rolls-Royce Cullinan.

Intern bekend als 175, zal de Ferrari Purosangue rijden op Ferrari’s volgende generatie voormotorplatform dat momenteel in ontwikkeling is. AutoCar zegt dat het momenteel twee op maat gemaakte architecturen ontwikkelt voor zijn toekomstige model, met twee verschillende modellijnen. De ene is voor al zijn middenmotor-supercars, terwijl de andere architectuur zal zijn bedoeld voor GT-achtige auto’s met een voor geplaatste middenmotor, inclusief de Purosangue.

“Ik ben overtuigd van deze auto en het technische concept”, vertelde Ferrari’s technisch directeur Michael Leiters aan AutoCar in het interview. “Ik denk dat we een concept en een pakket hebben gevonden dat aan de ene kant een echte SUV is en SUV-klanten zal overtuigen om het te kopen, maar aan de andere kant is er een enorme differentiatie in concept ten opzichte van bestaande SUV’s.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ferrari Purosangue Render #ferrari #purosangue #suv

Een bericht gedeeld door Ferrari Purosangue (@purosangue_suv) op

Men gelooft dat beide ontwerpen zeer flexibel zullen zijn en in staat zullen zijn om verschillende motoren, inclusief hybride aandrijflijnen, te combineren met verschillende cabineconfiguraties, wielbasislengtes en carrosseriestijlen. Van al deze parameters zal de Ferrari Purosangue een vierzits cabine-configuratie aannemen met een lengte van ongeveer vijf meter, vierwielaandrijving en een hoge bodemvrijheid met in hoogte verstelbare vering. de Italiaanse sportwagenfabrikant zal naar verwachting ook verschillende motoropties op de Purosangue aanbieden, waaronder een V12-optie en een plug-in hybride-variant, mede dankzij de steeds strengere emissienormen.

Stay tuned voor mer info over de Ferrari SUV, want het wordt tenslotte één van de meest radicale modellen in de illustere 72-jarige geschiedenis van het automerk.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram