Deze 5 zaken moet je regelen voor de ultieme thuisbar

thuis een bar inrichten thuisbar tips

Deze 5 zaken moet je regelen voor de ultieme thuisbar

Thuis een bar inrichten vereist wat werk en deze 5 zaken moet je op orde hebben om de ultieme thuisbar te realiseren. Lees je even mee?

thuis bar inrichten thuisbar tips

Aan de gezelligheidsdrinkers onder ons hoeven we echt niet uit te leggen waarom een thuisbar zo’n goed idee is. Jouw eigen huis is immers dé plek waar je volledig tot ontspanning komt en waar je na een lange werkweek graag je vrienden uitnodigt voor een borreltje. Maar waarom doe je die borrel voortaan niet aan een echte bar, zonder kassa?

Thuis een bar inrichten hoeft helemaal niet zo complex te zijn. Als je de ruimte hebt, dan is het een heerlijk project om op te zetten binnen het interieur. En aangezien vrouwlief ook vast een wijntje lust, zal zij enthousiast instemmen wanneer je het voorstelt.

Het hebben van een extra ruimte voor jouw thuisbar is idealiter het handigst. Zo kun je het volledig inrichten naar gelang en creëer je een plek die niet van het bruine café op de hoek is te onderscheiden. Beschik je echter niet over een lege kelderruimte of aanbouw die geschikt is, dan kun je ook prima iets bouwen in de bijkeuken of zelfs in de woonkamer.

Thuis een bar inrichten: Let op deze 5 zaken

Ben je van plan thuis een bar te bouwen, dan dien je een en ander voor te bereiden. Er zijn een aantal praktische zaken die jouw thuisbar tot een succes zullen maken, maar ook elementen die meer decoratief zijn. Ga je bijvoorbeeld voor een traditionele houten bar of ligt jouw voorkeur bij een luxe uitstraling. Maak een schets en stel een to-do-list op die je vervolgens gaandeweg afvinkt.

1. Bar & meubels

Zonder bar geen bar. Bedenk van te voren goed hoe groot jouw bar moet zijn en check of hij op maat gemaakt dient te worden of dat je ergens iets moois kunt oppikken. Aan de bar moeten je vrienden zitten, dus zorg voor comfortabele barstoelen. Voor een mooie en uniforme uitstraling dient de stijl van alle onderdelen bovendien gelijk te zijn. Heb je bijvoorbeeld een industrieel ogende bar, kies dan ook voor industriële barkrukken.

2. Verlichting

Als je aan de bar zit, dan wil je geen bouwlamplicht in je gezicht krijgen. Zorg voor mooie hanglampen of spots, die van bovenaf zacht licht bieden. Een bar is op z’n gezelligst als het donker is met romantische verlichting. Ben je van plan flessen drank achter de bar neer te zetten, dan mag het licht mooi daar op vallen.

3. Decoratie

Opnieuw, houd een beetje een uniforme stijl aan. Als het gaat decoratie heb je veel vrijheid, maar too much is too much. Spiegels met drankmerken, oude nummerplaten, posters van films. Alles kan, zolang het maar gezellig oogt.

4. Drank

Een goede bar beschikt over de juiste drank. Maak een mooie selectie en stal de flessen uit achter de bar. Ze mogen zichtbaar zijn en zoals gezegd, staat het netjes als geheel, zet dan maar de spotlights erop. Zorg dat je over alle dranken beschikt, zodat je vrienden altijd aan hun trekken komen.

5. Koud serveren

Mocht het in je budget passen, dan is het fantastisch om een klein wijnkoelkastje neer te zetten of zelfs een tap te laten installeren in de bar. We beseffen dat de koelkast wellicht vijftien meter verderop staat, maar voor de hele experience is het geweldig als je een ijskoud biertje kunt tappen aan de bar.

Geniet ervan en vergeet niet, alcohol drink je pas vanaf je achttiende en drink altijd met mate.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram