INTERIEUR: De badkamer was vroeger van de man en dat inspireert

badkamer voor mannen

INTERIEUR: De badkamer was vroeger van de man en dat inspireert

Een badkamer voor mannen was vroeger niks geks. Moderne badkamers mogen vandaag de dag ook best een stuk mannelijker. Toch?

badkamer voor mannen

Vergis je niet, ooit waren wij de baas in de badkamer. De badkamer voor mannen was er om jezelf te scheren en te verzorgen, waarbij het eindresultaat vaak de klassieke gentleman was. Halverwege de vorige eeuw veranderde er echter één en ander, en werd de uiterlijke verzorging voor mannen minder van belang en voor de vrouw des te meer. Gevolg hiervan was dat wij langzaamaan de strijd om de badkamer verloren.

Anno nu lijkt de verzorgde man echter helemaal terug te zijn. Niet alleen zien we de terugkeer van veel klassieke barbershops, ook zijn er tegenwoordig talloze verzorgingsproducten voor mannen die gretig aftrek vinden. We willen en goed uitzien. Wel mannelijk uiteraard, maar als we het strak en gezond kúnnen houden, dan doen we dat graag.

Badkamer voor mannen terug

Consequentie van de onder de gemiddelde mannen toegenomen aandacht voor het eigen uiterlijk, is dat we weer meer tijd besteden in de badkamer. Wellicht is het dus tijd om eens te kijken naar deze persoonlijke verzorgingsruimte. Bevalt het interieur hier eigenlijk wel? En sluit het aan bij jou persoonlijkheid? Je baard föhnen in een badkamer met overduidelijk een vrouwelijke touch is niet optimaal, dus misschien is het tijd voor een kleine aanpassing.

Een badkamer geschikt maken voor de man is echt niet heel complex. Allereerst zijn bijvoorbeeld donkere materialen kleuren, natuurlijke materialen en metallic details badkamertrends voor 2020. Stuk voor stuk ingrediënten die kunnen bijdragen aan een mooie badkamer voor mannen geschikt. Fraaie zwarte tegels, glimmende kranen en details, mooie verlichting en natuurlijke elementen.

Natuurlijk hoef je morgen echt niet de gehele badkamer te verbouwen. Een stoer, mannelijk randje geven kan al heel simpel. Kleine details kunnen het verschil maken, zoals bijvoorbeeld een mooie betonnen wasbak, een smart spiegel met innovatieve functies plaatsen of een moderne, zwevende toiletpot kopen.

Hieronder hebben we een verzameling inspiratie voor je op een rij gezet. Voor meer mannenbadkamerinspiratie ga je naar deze Pinterest-pagina.

badkamer voor mannen

badkamer voor mannen

badkamer voor mannen

badkamer voor mannen

Post a Comment

#Volg ons op Instagram