Bugatti’s $11 miljoen kostende Centodieci is eerbetoon aan EB 110 Super Sport uit jaren 90

Bugatti Centodieci

Bugatti’s $11 miljoen kostende Centodieci is eerbetoon aan EB 110 Super Sport uit jaren 90

De $11 miljoen kostende Bugatti Centodieci is een eerbetoon aan de Bugatti EB 110 Super Sport uit de jaren 90. Slechts 10 stuks zijn te koop.

Bugatti heeft zijn $ 11 miljoen kostende Centodieci onthuld, een schitterende hypercar gebouwd op basis van zijn Chiron-vlaggenschip. De nieuwe bolide is geïnspireerd door de EB 110 Super Sport uit 1990.

De Centodieci markeert tevens het 110-jarig bestaan ​​van Bugatti – de naam vertaalt zich dan ook naar 110 in het Italiaans. Het “Dieci”-gedeelte draait daarnaast ook om het imago van Bugatti, omdat het merk slechts 10 exemplaren van deze zeer speciale hypercar zal produceren. De auto werd onthuld op Pebble Beach en is op het eerste gezicht zichtbaar geïnspireerd door de EB 110.

Bugatti heeft een heel klein Horseshow-motief op het voorspatbord toegevoegd, en een eigentijdse versie van de koplamp van de EB 110 draagt verder bij aan de esthetiek afkomstig van de supercar uit de jaren 90. Net als de auto die hem inspireert, heeft de Centodieci het ovale Bugatti-embleem op de kofferbak in plaats van op de grille, en de B-pillar (naast de deuren te zien) heeft vijf ruitvormige luchtinlaten, net als de EB 110.

Omdat deze zeer speciale Bugatti is gebaseerd op de Chiron, beschikt hij over de legendarische 8.0-liter W16-motor – die trouwens onder glas is tentoongesteld voor een extra knipoog naar de inspiratie van de jaren 90. Deze motor stelt de Centodieci in staat om 1.577 PK te leveren en de topsnelheid is elektronisch begrensd tot 380 km/u. De 100 kilometer per uur kan worden bereikt in slechts 2,4 seconden en de 299 km/u in 13,1 seconden.

Bekijk de feestelijke Bugatti Centodieci in de galerij hieronder.

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Bugatti Centodieci

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram