Heb je een tweede smartphone? Dit zijn de grootste voordelen van een Sim Only-abonnement

sim only abonnementen smartphone

Heb je een tweede smartphone? Dit zijn de grootste voordelen van een Sim Only-abonnement

Beschik je over een tweede smartphone, dan is een Sim Only-abonnement ideaal. Wij hebben de grootste voordelen voor je op een rij gezet.

sim only abonnementen smartphone

Talloze mensen beschikken over een tweede smartphone. Als je deze regelmatig gebruikt dan kan het wijsheid zijn om in plaats van een prepaid voor Sim Only te kiezen. Zo ben je altijd voorzien van voldoende belminuten en een goede internetbundelinhoud.

Het grote voordeel van Sim Only is dat je een abonnement afsluit zoals je gewend bent, maar dan zonder de verplichting een toestel erbij te nemen. Je ontvangt gewoon een nieuwe simkaart, welke in je tweede (simlock vrij) smartphone zal passen. Op die manier kun je voordelig bellen, SMS’en en internetten met je huidige smartphone.

Je betaalt dus alleen voor de aansluiting op het netwerk en het verbruik van je MB’s, minuten en SMS’jes, en niet voor een extra toestel. Als je namelijk wel een abonnement neemt met telefoontoestel, dan betaal je in feite deze nieuwe smartphone in termijnen af. Dit betekent dat de rekening van je telefoonabonnement elke maand een stuk duurder zal zijn.

Wat Sim Only-abonnementen nog aantrekkelijker maakt, is de concurrerende markt. In vergelijking met smartphoneabonnementen is het aanbod voor Sim Only-providers een stuk groter. Hierdoor zijn er een hoop Sim Only-abonnementen op de markt die prijsaantrekkelijk zijn. Let er wel op dat goedkoop soms ook duurkoop kan zijn. Een provider die alleen Sim Only-abonnementen aanbiedt, maar geen telefoonabonnementen, zou een paar euro per maand goedkoper kunnen uitvallen. Klinkt natuurlijk goed, maar het netwerkbereik kan hier en daar flink tegenvallen. Het is daarom regelmatig verstandiger om te kiezen voor de Sim Only van een vertrouwde aanbieder. Check van tevoren recensies.

Een ander belangrijk voordeel van Sim Only is de over het algemeen aangeboden flexibiliteit. Een abonnement met toestel ga je altijd aan voor één of twee jaar, maar een Sim Only-abonnement is maandelijks opzegbaar. Dit houdt in de praktijk in dat je ook elke maand je bundel naar boven of beneden kunt aanpassen, afhankelijk van jouw gebruik. Uiteraard kun je ook bij Sim Only een jaarabonnement kiezen. Dit scheelt je een aantal euro in de maand, maar gaat wel ten koste van enige flexibiliteit.

Mocht je smartphone trouwens sneuvelen gedurende jouw lopende telefoonabonnement, dan blijf je gewoon doorbetalen voor het toestel. Gebeurt dit ten tijde van een Sim Only-abonnement, dan heb je niet de hoge maandelijkse kosten voor een toestel dat kapot is. Uiteraard betaal je beide toestellen in feite op een andere manier, maar toch geven veel mensen de voorkeur mede hierom aan Sim Only.

Wie goed vergelijkt kan in zijn algemeenheid tot de conclusie komen dat het in diverse gevallen aantrekkelijker is om een Sim Only-abonnement te nemen en het toestel los te kopen – mocht je nog geen tweede toestel hebben – dan een telefoonabonnement af te sluiten. Doe dus altijd je huiswerk met een rekenmachine bij de hand, en kies het juiste abonnement voor jouw situatie.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram