REVIEW: Wij testten de spraakmakende Bowflex MAX Trainer M7 – in 14 minuten je dagelijkse workout

bowflex max trainer m7 recensie

REVIEW: Wij testten de spraakmakende Bowflex MAX Trainer M7 – in 14 minuten je dagelijkse workout

Wij testten onlangs de spraakmakende Bowflex MAX Trainer M7, waarmee je in 14 minuten je dagelijkse work-out zou kunnen doen.

bowflex max trainer m7 recensie

Velen onder ons zijn bekend met de strijd om jezelf te motiveren om dagelijks naar de sportschool te gaan. Het schijnt echter dat hier een oplossing voor is. Een antwoord op de vraag welk fitnessapparaat – voor thuis – de beste is. Niet alleen voor hen die moeite hebben met motivatie, maar ook voor de sportfreaks onder ons.

Wil je thuis de ultieme workout met calorieënverbranding? Natuurlijk, dat willen wij ook. De Bowflex MAX Trainer M7 is het nieuwste fitnessapparaat dat belooft jou de dagelijkse dosis cardio te bieden. En dat in slechts 14 minuten. Kan dat? Lees maar mee.

Wat is een Bowflex MAX Trainer M7?

Is het een elliptische trainer? Is het een stappenmachine? Op allebei de vragen is het antwoord “ja”. Het is een combinatie van de beste eigenschappen van beide, waardoor je snel een calorieverbranding hebt en tegelijkertijd je hele lichaam effectief kunt trainen.

De MAX Trainer M7, die verrassend compact is, neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een loopband, hometrainer of andere thuisfitnessoptie. Het apparaat is lang en slank: 117 cm lang en 165 cm hoog, wat betekent dat het in feite de grootte heeft van een grote kamerplant en niet misplaatst zal ogen in de hoek van jouw gezinswoning of krappe stadsflat.

Het is niet moeilijk om de aantrekkingskracht van thuis sporten in te zien. We zijn enorm druk bezig om een carrière te onderhouden, onze geliefde de aandacht te geven die zij/hij verdient en het sociale leven intact te houden. Een trainingsroutine bij de lokale sportschool wil er zodoende nog weleens bij inschieten. Wat is er daarom mis met een extreem goede workout in eigen huis?

bowflex max trainer m7 recensie

Wat doet een Bowflex MAX Trainer?

Er zijn 11 trainingen te vinden op een Bowflex MAX Trainer M7. De meest baanbrekende hiervan is de MAX Interval-training van 14 minuten, die is gebouwd als de ultieme snelle calorie-verbrander.

De andere 10 trainingen bevatten opties zoals trappen en vetverbranding – waarbij je een verscheidenheid aan boeiende, uitdagende opties aangeboden krijgt.

Het draait bij deze machine in feite om High-Intensity Interval Training (HIIT) met low-impact beweging. Op verschillende niveaus van inspanning en een veelvoud aan snelheden, afhankelijk van welke van de 20 weerstandsniveaus je instelt, ben je continu bezig met totale lichaamstraining. De intervallen houden je lichaam scherp en de combinatie van elliptische en stepapparaateigenschappen zorgen ervoor dat we aan ons volledige lichaam werken.

De workouts helpen hen die middels een complexer trainingsprogramma in topvorm willen zijn, maar het is ook absoluut geschikt voor mensen die snel lichaamsvet willen verliezen en verbranden – in dit geval in de comfortabele thuisomgeving.

bowflex max trainer m7 recensie

Bowflex MAX Trainer M7 recensie

We zijn in principe lyrisch over workouts in de thuisomgeving. Geen mensen om je aan te storen, apparaten die bezet zijn, vieze kleedkamers of contracten waar je niet onderuit komt. De Bowflex MAX Trainer M7 thuis proberen is dus in dat opzicht ideaal.

Twee gigantische, zware dozen werden afgeleverd door een bezorger. Het geheel was al voor ons geïnstalleerd, wat toch prettig is. Moet je het zelf installeren? Geen probleem, check de YouTube-tutorial videos en de montage neemt ongeveer anderhalf uur in beslag met de hulp van een bereidwillige of in te huren vriend.

De machine zag er stevig uit en zo voelde hij ook bij het opstappen. Misschien zelfs iets veiliger en solide dan vele machines die we in sportschool zijn tegengekomen. Eenmaal gestart wordt snel duidelijk, dit is echt aanzetten.

De commercial grade hendels met nieuwe aerobe grepen zorgen ervoor dat heen en weer bewegen tijdens het stappen snel gemakkelijk gaat. Goed hierbij om te weten, hoe hoger je de armen plaatst, des te meer training krijg je. Je ontkomt er soms niet aan om de armen rust te geven. Helemaal niet erg natuurlijk.

bowflex max trainer m7 recensie

Het dual mode LCD/LED display kent een aantal belangrijke details, zoals de Burn Rate, die het doel dat je hebt ingesteld toont en de huidige brandsnelheidsniveau laat zien. Wij beseften bij de eerste sessie dat we wellicht wat beetje optimistisch waren, maar hey, de lat hoog leggen is niks mis mee.

Je kunt overigens ook je hartslag, tijd, snelheid en afstand aflezen op je smartphone na synchronisatie met Bluetooth. Dit gaat via de Max Trainer App en andere gezondheids-apps zoals myfitnesspal. Enorm handig!

Al snel zit je op een hoge snelheid gedurende de 14 minuten durende training. We voelen direct dat we hard aan het werk zijn – en ervaren eigenlijk geen onprettige pijntjes, zoals irritatie bij de gewrichten – en zien het vet nog net niet letterlijk verbanden. In dat kader is de 14-minute workout nu al een reden om de MAX Trainer M7 in huis te houden. Heb je overigens meer tijd, druk dan op de knop ‘Tijd toevoegen’ om je training iets te verlengen en jezelf te pushen.

De Boxflex MAX Trainer M7 ziet er state of the art uit, met zijn scherpe design en high-tech eigenschappen. Alle functies zijn echter gebouwd rond flexibiliteit en om elke training zo uitdagend te maken als je wilt of nodig hebt. Hij reageert op je prestaties terwijl je traint – performance targeted programming – en is een uitstekende coach die je in figuurlijke zin vooruit duwt om je doelen te halen, maar ook een die je subtiel toelaat je doelen opnieuw in te stellen als je een zware dag hebt gehad. Wil je in een paar weken of maanden echt afvallen, dan is dit fitnessapparaat voor thuis een verademing.

bowflex max trainer m7 recensie

Na een lange dag losgaan op de verschillende niveaus is heerlijk en de spierpijn die wij in het begin ervoeren voelt ook verrassend lekker. Dit is een machine die helpt je lichamelijke goals op het gebied van bijvoorbeeld cardio en afvallen te behalen, zonder dat je de deur uit hoeft.

Met zijn prijskaartje is hij misschien niet direct voor iedereen haalbaar, maar als je het kunt, dan is de Bowflex MAX Trainer M7 absoluut voor jou met zijn slimme, comfortabele en efficiënte eigenschappen. De machine maakt zijn beloften waar en wij houden ons gemakkelijker dan ooit aan onze voornemens om dagelijks te sporten. Wat is 14 minuten van je tijd immers als je thuis bent? Wij zijn fan!

bowflex max trainer m7 recensie

Waar kan ik een Bowflex MAX Trainer M7 kopen?

Je eigen Bowflex MAX Trainer M7 is nu verkrijgbaar bij NRG Fitness voor slechts € 2.499. Verzending is gratis en bestel je voor 16:00 op werkdagen, dan wordt hij op dezelfde dag verzonden.

Gebruik de kortingscode MANNENSTYLE en ontvang 10% korting!

bowflex max trainer m7 recensie

bowflex max trainer m7 recensie

bowflex max trainer m7 recensie

bowflex max trainer m7 recensie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram