VIDEO: Een blik op de geschiedenis en specificaties van de BMW E30 M3

VIDEO: Een blik op de geschiedenis en specificaties van de BMW E30 M3

In deze video werpen we een blik op de geschiedenis en specificaties van de fraaie BMW E30 M3. Wat vind jij van de BMW E30 Sport Evo special edition?

Voor autoliefhebbers is de BMW M3 de maatstaf voor prestaties. Online magazine Carfection graaft derhalve in de geschiedenis van de gerenommeerde racewagen voor op straat en zal elke generatie doorlopen, te beginnen met de E30.

De video hierboven gaat over het erfgoed en de geschiedenis van de tweedeurs straatracer. Zo wordt duidelijk dat BMW weglegale versies van zijn raceauto’s moest produceren om te kunnen concurreren in de Group A raceafdeling. De host bespreekt gedetailleerd de inhoud van de E30, van de brede vierkante spatschermuitsteeksels en S14-motor tot de specificaties van het chassis en de ophanging. Allemaal onderdelen die de M3 op dat moment agressievere rijeigenschappen bezorgden dan de standaard 3-serie.

Nadat de basis is besproken, betreedt gastheer Henry Catchpole het rijk van de “AK07” Sport Evo Edition, die in een beperkte oplage van slechts 600 eenheden is gebouwd. De Sport Evo neemt een echte racehouding aan door middel van technieken en aanpasbare instellingen voor specifieke omstandigheden en zelfs autotracks. Zo is de achterspoiler aanpasbaar – zodat deze aansluit op de behoeften van het snelle Monza-circuit in Italië evenals de Duitse Nürburgring-baan waarvoor meer downforce nodig is door zijn ontelbare hoeken. De Sport Evo heeft ook exclusieve afmetingen, zoals een lagere rijhoogte, grotere voorboog, dunnere voorruiten, gekanaliseerde remleidingen, een grotere cilinderinhoud van 2,5 liter en nog veel meer.

Na de geschiedenis van de BMW E30 M3, heeft BMW zijn erfenis van het M-merk gehandhaafd gewaarborgd met de F80-versie. Het is immer de ultieme balans tussen prestaties en vermogen. Carfection zal elke versie bespreken, met de E36, E46, E90 en F80 op de planning voor komende afleveringen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram