Triumph Rocket 3 TFC is exclusief, ultra-premium en in gelimiteerde oplage

Triumph Rocket 3 TFC

Triumph Rocket 3 TFC is exclusief, ultra-premium en in gelimiteerde oplage

De aankomende Triumph Rocket 3 TFC zal exclusief, ultra-premium en in gelimiteerde oplage worden uitgebracht. Wat vind jij van de nieuwe Triumph motor?

Triumph Rocket 3 TFC

Triumph’s legendarische Rocket III, gelanceerd in 2004, stond bekend als een puur origineel exemplaar met meer kracht, uitstraling en koppel dan de concurrentie. Nu herdefinieert de geheel nieuwe Triumph Factory Custom Rocket 3, met een nieuw 2.500cc Triple motorblok, zijn eigen klasse met adembenemende kracht, overheersende technologie, mooie kenmerken en het hoogste niveau van premium uitrusting.

De tweede Triumph TFC die wordt gelanceerd is een echt Brits technisch meesterwerk – de nieuwe 2019 Rocket 3 TFC is ontworpen om niets minder te zijn dan de ultieme motorfiets.

Triumph Rocket 3 TFC is ultra-Limited Edition

Met slechts 750 exemplaren die wereldwijd worden verkocht, is de Rocket TFC de meest exclusieve en begeerlijke motorfiets van Triumph. Met premium TFC-badges en instrumenten met gouden details en een prachtige, individueel genummerde plaquette op de kroonplaat, zijn ze allemaal volledig uniek en worden nooit meer geproduceerd.

Elke Triumph Rocket 3 TFC-eigenaar ontvangt ook een speciaal op maat gemaakt TFC-afleverpakket dat uniek is voor hun motorfiets, met een genummerde brief ondertekend door Triumph’s CEO Nick Bloor, een persoonlijk, op maat gemaakt boek, een leren TFC-rugzak en een prachtige Rocket 3 TFC-afdekhoes voor binnen.

Triumph Rocket 3 TFC

Wereldse prestaties

Met 2.500cc staat de geheel nieuwe en ’s werelds grootste in serie geproduceerde motorblok, centraal in de klasse bepalende prestaties van de 2019 Rocket 3 TFC en levert meer dan 221 Nm, ’s werelds hoogste koppel, maar liefst 70% meer dan zijn naaste concurrenten. Bovendien levert de geheel nieuwe motor een piekvermogen van 170 pk, dat is dan 13% meer dan de vorige generatie, waardoor dit de krachtigste Triumph tot nu toe is.

Naast zijn verwachte onovertroffen prestaties, beschikt het Rocket 3 TFC-motorblok over ultramoderne componenten, zoals lichtgewicht titanium inlaatkleppen die een nog hoger toerental mogelijk maken dan bij de vorige Rocket en op maat gemaakte kenmerken, zoals de unieke Arrow geluiddempers met carbon eindkappen.

Adembenemende, krachtige uitstraling

Naast een imposante houding en uitstraling, en fraai onderscheidende details, zoals nieuwe, kenmerkende dubbele LED-koplampen, beschikt de nieuwe Rocket 3 TFC over unieke lichtgewicht panelen van carbon, inclusief een voorspatbord, eindkappen en hitteschilden van de einddemper, vliegenscherm, aandrijfasafdekking, hielbeschermers en tankafdekking.

De strakke, overzichtelijke stijl en het krachtige gevoel van de Rocket 3 TFC worden verder versterkt door de nieuwe, complexe 20-spaaks gegoten wielen met een achterband met de  imposante breedte van 240 mm en een indrukwekkend, intern bedraad, mat stuur.

De extra verfijnde afwerking en detaillering omvat de unieke premium en duale kleurstelling in ‘carbon black’ en ‘matt carbon black’ met geborstelde panelen, gouden accenten en geëlektroformeerd 3D Triumph-embleem en elegant verborgen voetsteunen voor de duopassagier, die bijdragen aan een strakke, minimalistische achterkant.

Categorie overheersende technologie

De nieuwe Rocket 3 TFC biedt toonaangevende technologie, die een hoge standaard moet neerzetten, ontworpen om de ultieme rijervaring te bieden.

De tweede en meest recente generatie fullcolour TFT-instrumenten voegen nog meer verfijning toe en een belangrijke verbetering van de functionaliteiten ten opzichte van de vorige Rocket. Het minimalistische en stijlvolle ontwerp van het TFT-systeem biedt twee informatiethema’s en een functie waarmee de rijder het startscherm kan personaliseren.

Door nog meer op de rijder gerichte technologie toe te voegen, behouden het geoptimaliseerde bochten-ABS en de tractiecontrole de optimale remprestaties en tractieniveau, ongeacht de hellingshoek. Daarnaast passen de vier rijmodi (Road, Rain, Sport en Rider-configureerbaar) de instellingen van de gasrespons en tractiecontrole aan de rijomstandigheden of voorkeuren van de rijder aan.

Om de rijbeleving naar een hoger niveau te tillen, wordt de Rocket 3 TFC standaard geleverd met Triumph Shift Assist en Hill Hold Control. Triumph Shift Assist maakt het mogelijk om zonder gebruik van de koppeling snel op en terug te schakelen en verkort de schakeltijden in vergelijking met handmatig schakelen, terwijl Hill Hold Control maximale controle voor de rijder op een helling mogelijk maakt, waarbij de motorfiets niet achteruit kan rollen.

Voor verbeterde zichtbaarheid, laag energieverbruik en grote duurzaamheid, beschikt de Triumph Rocket 3 TFC compleet over LED-verlichting, waaronder de nieuwe, volledige LED-koplampen met kenmerkende Daytime-Running-Light (DRL, afhankelijk van lokale wetgeving), compacte LED-knipperlichten, achterlicht en kentekenverlichting.

Elektronische cruise control behoort ook tot de standaarduitrusting, waardoor de vermoeidheid van de rijder op lange ritten wordt verminderd. En voor extra gemak en veiligheid, beschikt de Rocket 3 TFC over een sleutelloze ontsteking, bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) en een USB-aansluiting.

Naast de standaardspecificaties zijn de geheel nieuwe geavanceerde TFT-instrumenten van de Rocket 3 Triumph Factory Custom ontworpen om nog meer mogelijkheden te bieden wanneer deze worden gecombineerd met de als accessoire verkrijgbare Bluetooth-module. Indien aanwezig, biedt het volledige TFT-connectiviteitssysteem ’s werelds eerste op de motorfiets geïntegreerde ‘GoPro’-besturingssysteem, het ’turn-by-turn’-navigatiesysteem van Triumph – mogelijk gemaakt door Google, evenals muziek- en telefoonbediening.

Categorie definiërende uitrusting specificaties

Aanzienlijke gewichtsbesparing voor de gehele motorfiets maken de 2019 Rocket 3 TFC meer dan 15% lichter dan zijn voorganger met een besparing van meer dan 40 kilo voor nog betere handling en rijbeleving. Deze besparing wordt geleverd door een geheel nieuw uniek aluminium frame dat het motorblok gebruikt als een uitgestrekt onderdeel voor massa-optimalisatie, de compleet nieuwe aluminium enkelzijdige swingarm, verfijningen van motoronderdelen, carbon panelen en lichtgewicht remcomponenten.

Naast de gewichtsbesparing heeft de Rocket 3 TFC ook een toonaangevende uitrusting, met Brembo Stylema®-remklauwen van topkwaliteit, 47 mm upside-down instelbare Showa-voorvorken en een volledig instelbare Showa-monoshock met piggy-backreservoir.

De premium specificatie gaat verder met een Brembo radiale master cilinder en MCS-spanne en naar rato verstelbare remhendel plus bijpassende koppelingshendel.

Mooie technische kenmerken

De nieuwe Triumph Rocket 3 TFC 2019 is uitgerust met een ongelooflijke reeks op maat gemaakte details, waaronder standaard een verwisselbaar leren zadel voor enkel- of tweepersoonsgebruik, plus een opvulpad die wordt meegeleverd om in combinatie met het enkele zadel te gebruiken. Daarbij komt nog een opvallende enkelzijdige swingarm en een innovatieve vormgegeven 3-koppige uitlaat.

DEFINTIEVE THRUXTON TFC SPECIFICATIE

De homologatie van de nieuwe Thruxton TFC is nu afgerond en bevestigd. De nieuwe, definitieve sportklassieker levert een ongelooflijke piekvermogen van 109 pk, 115 Nm maximum koppel en een spectaculaire gewichtsbesparing van 5 kilo ten opzichte van de Thruxton R.

TRIUMPH FACTORY CUSTOM OFFER

Het nieuwe aanbod van Triumph Factory Custom weerspiegelt de ongeëvenaarde invloed van Triumph op de custom scene en de unieke passie en expertise die leeft binnen onze ontwerp- en ontwikkelteams. Dit is een passie die vele malen is bewezen met een groot aantal unieke motorfietsen die zijn gemaakt in een speciale werkplaats met ontwerpstudio. Van individuele aangepaste motorfietsen voor ambassadeurs, voor films en meerdere motorfietsen voor de racerij, van offroad tot circuit- en dragracers, allemaal gebouwd om mee te rijden, en veel ook om mee te racen. Elke motorfiets toont de wereldklasse van het talent van het custom team in de Triumph fabriek op het gebied van ontwerp en met de hand gemaakte custom kunst.

Met het ontstaan van het TFC-aanbod met de 2014 Triumph TFC Bobber en TFC Scrambler, markeert de lancering van het tweede TFC-model dat beschikbaar is voor rijders wereldwijd de continuïteit van een nieuw echt speciaal aanbod met de mooiste, meest exclusieve en begerenswaardigste Triumphs ooit gemaakt, en met nog meer TFC-modellen in de planning.

Elk van de genummerde, ultra-premium, geproduceerde Triumph Rocket 3 TFC Limited Editions die eraan komen hebben een hogere specificatie van technologie en uitrusting, unieke prestaties en een prachtig vormgegeven custom ontwerp met toonaangevende detaillering en afwerking.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram