INTERIEUR: 10 Badkamers die qua stijl bij jou passen

10 badkamers op een rij stijl

INTERIEUR: 10 Badkamers die qua stijl bij jou passen

10 Badkamers op een rij die qua stijl weleens in jouw interieurs kunnen passen. Welke badkamerstijl vind jij het mooist voor in jouw woning?

10 badkamers op een rij stijl

De badkamer is natuurlijk een speciaal plekje in het huis. Als je het slim aanpakt, dan kun je van deze ruimte namelijk een rustpunt maken. Een kamer waarin je jezelf elke dag opnieuw kunt opladen. Moet het er echter wel goed uitzien!

Om jullie te helpen hebben wij 10 badkamers met verschillende stijlen op een rij gezet. Aangezien ze een plek op zichzelf zijn, passen ze binnen vrijwel elk interieur. De badkamerdeur kan immers dicht en het is geen probleem om vanuit jouw hal of slaapkamer een compleet andere wereld in te stappen. Au contraire, zelfs!

We besteden als man zijnde zo’n 30 à 45 minuten per dag in de badkamer. Onze vrouwelijke tegenpolen zelfs het dubbele. Genoeg reden dus om ervoor te zorgen dat dit onderdeel van het huis wat extra aandacht krijgt. We dienen ons ontspannen en op het gemak te voelen in de badkamer. Toch?

De kosten badkamer vernieuwen heb je zelf in de hand uiteraard, maar check hieronder in ieder geval ter inspiratie onze tien verschillende badkamerstijlen. Wie weet vind je jouw droombadkamer!

10 Badkamers op een rij

1. Scandinavisch minimalisme

Als jij de Scandinavische eenvoud kunt waarderen, dan is een badkamer als deze een must. Simpele vormgeving, natuurlijke materialen, veel hout en een minimalistische, strakke uitstraling. Heb je bovendien weinig ruimte, dan is de lichte vibe van deze badkamerstijl ideaal om het ruimtelijk te doen ogen.

2. Minimalistische eenvoud

Houd je van minimalisme, maar zit je niet te wachten op iets dat je bij de IKEA zou kunnen tegenkomen? Geen zorgen. Je kunt de badkamer zeker minimalistisch inrichten zonder Scandinavische invloeden. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van iets donkerder hout, beton en sfeervolle verlichting. Tip: probeer zoveel mogelijk badkamer- en toiletaccessoires weg te werken in strakke kastjes.

3. Industriële rust

Over beton gesproken, bekijk ook eens de industriële badkamer. Deze is iets meer grof en sober, maar kan met de juiste vloer en details een prachtige plek van ontspanning zijn. Check wel even van te voren zaken als de cementdekvloerkosten, mocht dit nodig zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Double the Shower. Double the Fun. By @nichba_design . . . #modernhome #moderndesign #modernbathroom #minimalistdesign #shower

Een bericht gedeeld door Bathrooms of Instagram (@bathrooms_of_insta) op

4. Natuurlijk groen

Uiteraard kun je kiezen voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Moeder Aarde heeft het allemaal, dus ga voor groene planten. Geniet van jouw eigen kleine, tropische oerwoud. Voeg direct lekkere geuren toe, zoals verschillende kruiden en munt of lavendel. Van de 10 badkamers misschien wel degene die ieder mens zou kunnen gebruiken.

5. Grof naturalisme

Eventueel te combineren met het ‘groen’ van hierboven, is een mooie naturalistische stijl. Allesbehalve minimalistisch, haal je met deze stijl zoveel mogelijk ruwe natuurlijke vormen jouw badkamer in. Met behulp van natuursteen creëer je een mooie en warme sfeer, die je nergens anders hetzelfde tegenkomt.

6. Modern en strak

Heb je jouw huis modern ingericht en wil je jouw badkamer in dezelfde stijl houden, dan kun je gaan voor de elegantie van strak en modern. Geniet van luxe, maar vermijd die typische spa-uitstraling die veel andere badkamers wel hebben. Abstracte vormen, sfeervolle spots en een combinatie van moderne materialen maken jouw moderne badkamer tot een aangename plek.

7. Spa-badkamer

Zou je het liefst iedere dag naar de welness gaan en heb je toch liever wel die kenmerkende spa-uitstraling? Haal alles gewoon in huis! Een spa-badkamer moet alles bieden, zoals een heerlijk bad, een prachtige douche, kaarsen, handdoeken, zeepjes en meer. Deze ruimte kan qua tijdsbesteding stiekem de strijd aan met de woonkamer, als het aan ons ligt. Kan weleens de duurste van de 10 badkamers zijn, mocht je ook kiezen voor bijvoorbeeld een jacuzzi en sauna.

8. Klassieke luxe

Als je van het potsierlijke van klassieke luxe houdt, dan mag het niet ontbreken aan door Griekse en Romeinse stijl geïnspireerde inrichtingselementen. Mooie zuilen, porseleinen baden en gouden details. Een badkamer die schreeuwt om decadentie à la Versace.

9. Japanse vrede

Wat ons betreft inclusief een Japanese Garden-muziekje op de achtergrond, is deze stijl zeker ook minimalistisch. De Oosterse of Aziatische stijl is voor ieder huis een passend iets. Een waar toevluchtsoord. Een prachtige Japanse badkamer is een plek om helemaal zen te worden en weg te dromen in het Oriëntaalse.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Timber bath by Japanese architecture firm @kkaa_official.

Een bericht gedeeld door R o o m o n F i r e (@_roomonfire) op

10. Turkse Hamam

De ene Turkse sauna is het andere niet, maar een luxe badhuis in deze stijl is absoluut een geweldige plek om te relaxen. Voeg in jouw badkamer met Turske Hamam-stijl ook de stoomelementen toe en je kunt jezelf dagelijks resetten.

Welke van deze 10 badkamers zie jij het liefst binnen jouw interieur? Kies voor die stijl die jou het meest relaxt maakt en je tankt hier iedere ochtend en avond extra energie.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram