Elon Musk onthulde nieuwe Model Y vlak voor het weekend

Tesla Model Y

Elon Musk onthulde nieuwe Model Y vlak voor het weekend

Elon Musk heeft de nieuwe Tesla Model Y onthuld. Heb jij de elektrische SUV al in vol ornaat mogen aanschouwen?

Tesla Model Y

Mocht je het vlak voor het weekend hebben gemist, Tesla heeft de onthulling van de Model Y achter de rug. Volledig met beelden van fabrieksarbeiders die de elektrische voertuigen samenvoegden, gevolgd door spontane beelden van gasten die werden gelanceerd in het komende Model Y, is hier de nieuwste Tesla.

Elon Musk nam onmiddellijk het podium in bij de Tesla Design Studio om live het publiek een overzicht te geven van alle voertuigen die Tesla sinds het begin heeft uitgebracht. Toen hij het had over de uitdagingen waarmee het eerste model werd geconfronteerd, begon Musk over de verhalen achter elk van de modellen.

Na te hebben uitgelegd dat Tesla de eerste autofabrikant is in 100 jaar die auto’s in massaproductie produceert, ging de oprichter door met het tonen van weergaven van nieuwe fabrieken over de hele wereld en toekomstige uitbreidingen voor zijn huidige modellen. De Model Y – die de spelling S-3-XY (SEXY) completeert – is bedoeld als een instapmodel Model X, ingekort en fungerend als de broer of zus van Model 3.

De Tesla Model Y zal beschStandard Range, Long Range, Dual Motor AWD, and Performance. De startprijs zal $ 39.000 zijn, met de anderen respectievelijk voorzien van vraagprijzen van $ 47.000, $ 51.000 en $ 60.000. Het standaard bereik is maximaal 370 kilometer, terwijl de langeafstandversie in staat is om tot 482 kilometer te rijden. Het standaardbereik heeft een 0-100 km/u tijd van 5,9 seconden, terwijl we 3,5 seconde voor 0-100 km/u nodig hebben met de Performance. De eerste serie Model Y-voertuigen moet eind 2020 tot begin 2021 worden afgeleverd.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram