Hendrick’s Gin introduceert baanbrekende Orbium en wij weten welke 10 bars ‘m serveren

Hendrick's Gin Orbium

Hendrick’s Gin introduceert baanbrekende Orbium en wij weten welke 10 bars ‘m serveren

Met de Hendrick’s Gin Orbium is een baanbrekende gin geïntroduceerd. Wij weten welke 10 Nederlandse bars de nieuwe gin op dit moment serveren..

Hendrick's Gin Orbium

Alle liefhebbers van gin verzamelen! Hendrick’s Gin heeft zijn geliefde productlijn aangevuld met iets nieuws, iets baanbrekend zelfs. Maak kennis met de Orbium, een nieuwe experimentele gin die een smaak met zich meebrengt die wij niet eerder proefden.

Met de lancering van de Orbium heeft het gerenommeerde ginmerk haar smaakspectrum spectaculair uitgebreid. De herontdekking van Hendrick’s is verrijkt met extracten van kinine, alsemkruid (artemisia absinthium) en de mysterieuze blauwe lotusbloem. Het resultaat is een curieus, delicaat smaakpalet wat zich comfortabel nestelt op de tong.

Hendrick’s Gin Orbium voor de fijnproever, door de fijnproever

Zelf noemt Hendrick’s de Orbium “een nieuwe expressie”, gecreëerd door master distiller Lesley Gracie. Gracie staat bekend om haar ongeremde nieuwsgierigheid en het talent voor het ontwikkelen van nieuwe, onverwachte smaken uit een onuitputtelijke bron van botanicals, ofwel kruiden en specerijen. Orbium is geboren uit deze natuurlijke en vergaande nieuwsgierigheid, aangevuurd door moderne ontdekkingen uit de cocktailindustrie.

De naam van de nieuwe gin is afgeleid van het woord ‘orb’, wat meervoud is van het Latijnse woord Orbis, ofwel ‘cirkel’. Het refereert aan het ontwikkelingsproces dat de spirit heeft afgelegd met Gracie en is tevens treffend voor de sferisch ronde smaak van Hendrick’s.

Hendrick's Gin Orbium

De Orbium wijkt af

De nieuwe gin bevat in het beginsel dezelfde distillaten waaruit de vertrouwde Hendrick’s Gin is opgebouwd. Echter proeven we nu geen natuurlijke infusies van komkommer en rozenblaadjes, maar is er gekozen voor smaken die iconisch zijn voor de meest klassieke gin cocktails: kinine, bekend van de tonic in een G&T, en alsemkruid (artemisia absinthium) uit de vermout in een Martini.

Het is de toevoeging van de blauwe lotusbloem die de heilige drie-eenheid van de infusies echter in balans brengt, want gecombineerd krijgt de gin een complex en diep karakter, en een verrassend zuivere smaak die doorzet in een ellenlange afdronk. Onconventioneel zoals we van het merk gewend zijn en eigenzinnig vertrouwd van karakter, is de gin ontworpen om nieuwe smaken te ontdekken in een spiraal van florale- en aanlokkelijk bittere smaaktonen.

Orbium wordt beperkt geschonken in Nederland

Hendrick's Gin Orbium flesDe Orbium, die in Nederland niet in de winkel wordt verkocht, komt in dezelfde iconische apothekersfles die inmiddels zo herkenbaar is voor Hendrick’s. De nieuwe variant heeft echter wel een nieuw jasje en beschikt over een meer weelderige donkerblauwe kleur, geïnspireerd door de essentiële blauwe lotusbloem. Het label bevat het alziende oog, een kosmische knipoog naar de eeuwige cirkel die het ronde karakter van de spirit symboliseert.

Let echter wel, voor de Nederlandse markt zijn minder dan 1000 flessen Orbium beschikbaar gesteld en hij wordt dus niet los in de winkel verkocht. Er zijn slechts tien cocktailbars gezegend met een voorraad van de bijzondere spirit, wat inhoudt dat je als liefhebber naar één van deze tien bars in Nederland moet gaan om te kunnen genieten van de baanbrekende gin – uiteraard zo lang de voorraad strekt.

Gelukkig weten wij welke bars de Orbium serveren en uiteraard zijn wij niet te beroerd dit met jullie te delen.

10 Cocktailbars die Hendrick’s Gin Orbium serveren

Hendrick's Gin Orbium

Smaaknotities Hendrick’s Gin Orbium:

Uiterlijk: transparant en kristalhelder

Aroma: Op de neus opent Orbium met zoete, florale tonen van blauwe lotusbloem die zorgen voor een verrassend samenspel met zowel de komkommer- als rozengeur. Groene aroma’s van onrijpe meloen en gras maken plaats voor subtiele jeneverbes, met een vleugje absint en kinine in de verte. De afsluiting geeft een gesuikerde, bloemige zweem.

Smaak: Op het palet opent de gin zoet en bloemig, en droogt op in een lichte body van klassieke ginkruiden als jeneverbes, koriander en citroenschil. Complex en droog verplaatst de smaak zich naar zachte bitters van kinabast en alsemkruid. De smaak is gebalanceerd, gelaagd, complex en toegankelijk.

Afdronk: Groen en fris als vers gesneden komkommer, hinten van witte peper en een zoete bijrol voor jeneverbes maken de weg vrij voor droge houttonen en aangename bitters.  De afdronk blijft in de mond rondzingen tot de volgende slok.

Cheers!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram