Harley-Davidson heeft twee hele strakke, elektrische motorconcepten onthuld

Harley-Davidson elektrische motoren

Harley-Davidson heeft twee hele strakke, elektrische motorconcepten onthuld

Twee hele strakke Harley-Davidson elektrische motoren zijn onthuld. En alhoewel het vooralsnog concepten zijn, worden wij al warm van de designs.

Harley-Davidson elektrische motoren

Na het uitbrengen van gedetailleerde beelden van de naderende LiveWire-motor eind vorig jaar, heeft Harley-Davidson dit jaar direct het prijskaartje van bijna $ 30.000 bekend gemaakt. De elektrische motor zal pas in het najaar van 2019 worden uitgebracht, maar dat weerhoudt de Amerikaanse fabrikant er in de tussentijd niet van zijn portfolio van elektrische modellen uit te breiden met twee nieuwe concepten.

Harley-Davidson toonde de motoren voor het eerst tijdens de X Games Aspen, wat eind januari plaatsvond. De stijl van de eerste elektrische motor is te beschrijven als een scooterachtige esthetiek, daar waar het andere exemplaar een silhouet heeft dat doet denken aan dat van een crossmotor.

Beide zijn bedoeld als lichtgewicht opties die de ‘expertise van het merk op het gebied van expressieve tweewielervaringen overbrengen en grenzen verleggen in ontwerp en technologie’. Met deze edities wil het bedrijf een gemoderniseerd voertuig aanbieden dat geen motorrijbewijs vereist en zodoende een breder publiek kan aantrekken. Ja, je leest het goed. De bedoeling is dat je geen motorrijbewijs nodig hebt om deze elektrische bad boys te kunnen rijden.

Het lichtgewicht frame op de motoren is uiteraard om verbeterde wendbaarheid, manoeuvreerbaarheid en gebruiksgemak tijdens de rijervaring te bieden. Elektrische aandrijflijnen zijn aanwezig voor directe acceleratie, terwijl de verwijderbare batterij het mogelijk maakt om op te laden met elk standaard stopcontact. Het bedrijf benadrukt dat de strategie achter de twee concepten is om de volgende generatie Harley-Davidson-rijders wereldwijd te laten groeien en het is een belangrijk onderdeel van hun visie op de toekomst van stedelijke mobiliteit.

Tot nu toe is geen van beide Harley-Davidson elektrische motoren voorzien van een titel of prijskaartje, en we moeten nog maar zien of ze daadwerkelijk op de markt gaan komen, maar de belofte is fraai. Stay tuned dus voor meer info!

Harley-Davidson elektrische motoren

Harley-Davidson elektrische motoren

Harley-Davidson elektrische motoren

Post a Comment

#Volg ons op Instagram