REIZEN: 5 Festivals in grote steden die je moet meemaken

5 festivals - carnevale venetie

REIZEN: 5 Festivals in grote steden die je moet meemaken

Deze 5 Festivals in grote steden over de hele wereld moet je een keer meemaken in je leven. Zet ze op je bucketlist en ga op reis naar deze bestemmingen!

5 festivals - dia muerte mexico

Als mens zijnde zijn we altijd en overal op zoek naar het beste des levens. We willen de positieve dingen in het leven omhelzen en mooie ervaringen delen met anderen. Dan voelen we ons gelukkig. Toch? Na deze 5 festivals ben je nooit meer dezelfde.

Een manier om te zorgen voor blijvende herinneringen met goede vrienden en familieleden, is door een bijzonder festival bij te wonen. En dan niet alleen in eigen land. Er zijn veel festivals over de hele wereld met een breed scala aan thema’s. Er is altijd wel iets aantrekkelijks, ongeacht interesses en budget. Wij hebben vijf festivals in grote steden wereldwijd voor je op een rij gezet!

5 Festivals in grote steden wereldwijd: Hier moet je een keer in je leven heen

Als je niet zeker weet wat je het meest interesseert, dan is er veel informatie online die kan helpen om je zoekopdracht te verfijnen. Er zijn websites zoals Santiago Ways en vele andere, waar je meer te weten kunt komen over de vele prachtige festivals over de hele wereld die je kunt bijwonen.

Daarnaast kun je natuurlijk ook het plaatselijke reisbureau raadplegen als je meer informatie of hulp nodig hebt. Kun je gelijk reisreserveringen en accommodatie boeken.

Deze 5 festivals in grote steden wil je in ieder geval bezoeken:

5 festivals - carnevale venetie

1. Carnevale in Venetië, Italië.

Ook bekend als carnaval, bestaat dit wereldberoemde festival al meer dan zevenhonderd jaar. De naam is afgeleid van de woorden ‘carne vale’, die worden vertaald als ‘vaarwel tegen vlees’. Het festival is een kans om te genieten van snoep en andere lekkernijen voor het begin van de vastentijd. Jaarlijks plaatsvindend in de late winter, biedt Carnevale genoeg te zien en te doen voor iedereen.

Draag een vintage maskerade-masker en een tabarro (stijlvolle mantel), woon een groot Venetiaans bal bij en bewonder de kunstwerken op het Canal Grande. Je kunt ook genieten van de Waterparade, de sierlijke kostuums in de Festa della Marie-processie en de re-enactment van de vlucht van de engel.

Houd wel rekening met drukke straten en een iets hogere tarieven dan normaal voor logies, restaurants en entertainment. Dit vanwege de populariteit van dit festival.

5 festivals - oktoberfest munchen

2. Oktoberfest in München, Duitsland.

Een ander enorm populair festival, het Oktoberfest, is het grootste bierfestival ter wereld. Het vindt van oudsher elk jaar van eind september tot begin oktober plaats in München. Mensen komen van kilometers ver om te proeven van lokale brouwsels en Duitse gastvrijheid. Je kunt je ook kleden voor het festijn door je in een dimdi (voor de dames) of lederhosen (voor de mannen) te hullen.

Proef een aantal traditionele Beierse gerechten zoals weisswurst of kasespatzle en spoel het weg met een koud biertje van een van de zes brouwerijen in München. Je kunt ook je tijd doorbrengen met het bezoeken van de Engelse tuinen, meezingen met livemuziek, dansen in de feesttenten en mensen kijken. De historische stad is ideaal om te verkennen en het nabijgelegen kasteel Neuschwanstein is een andere interessante toeristische mogelijkheid. Het wereldberoemde kasteel werd gebouwd in de negentiende eeuw en is een van de meest bezochte kastelen ter wereld. Het zou zelfs inspiratie zijn geweest voor vele bekende Disney-sprookjes.

5 festivals - mardi gras new orleans

3. Mardi Gras in New Orleans, Louisiana.

Absoluut een ​​van de meest spraakmakende festivals ter wereld om te ervaren. Mardi Gras is een jaarlijkse traditie in New Orleans en valt op de dinsdag voor Aswoensdag. Enkele hoogtepunten zijn de weelderige praalwagens, de indrukwekkende architectuur van de stad en de vele gratis dingen die je kunt pakken. Als je niet van de feestgekte houdt, dan kun je ook genieten van het proeven van lokale waren zoals King Cake of een smakelijke beignet, terwijl je door de straten van de stad wandelt.

Alhoewel Mardi Gras soms een ietwat slechte reputatie geniet, hoef jij je in werkelijkheid niet zo’n zorgen te maken. Plan gewoon je routes wanneer je je een weg door de stad baant, neem een ​​paar goede wandelschoenen mee en neem de tijd voor de optochten. Geniet van de drukte in de Franse wijk en de vele uitgestrekte herenhuizen die je zult vinden langs de parcoursroutes. Je kunt tijdens Mardi Gras net zo veel of zo weinig feesten als je wilt. Het kan een geweldige manier zijn om even weg te zijn van het dagelijks leven en te genieten van de levendige cultuur van New Orleans.

5 festivals - sneeuw ijs festival harbin china

4. Het sneeuw- en ijsfestival in Harbin, China.

Als je een winterliefhebber bent, dan moet je absoluut het Snow and Ice Festival in Harbin, China overwegen. Als je daar bent, dan kun jij je vergapen aan de unieke sneeuwgravures en full-size gebouwen volledig gemaakt uit de sneeuw. Sommige van deze structuren zijn vaak 8 meter of hoger.

Dit festival bestaat al meer dan een decennium en loopt van begin januari tot begin februari. De tentoonstelling beslaat meer dan 150.000 vierkante meter en trekt elk jaar meer dan tien miljoen bezoekers uit de hele wereld. Je vindt er beelden van de Chinese muur, de Egyptische piramiden en personages uit populaire Chinese sprookjes. Er zijn unieke attracties voor mensen van alle leeftijden om te bewonderen en van te genieten.

5 festivals - stierenren pamplona

5. Stierenren in Pamplona, ​​Spanje.

Of je nu wilt deelnemen aan de run of gewoon achterover wil leunen en genieten van de festiviteiten, de Running of the Bulls in Pamplona, ​​Spanje is gegarandeerd een vermakelijke activiteit. Dit jaarlijkse festival, elk jaar gehouden in juli, zorgt ervoor dat de adrenaline snel zal pompen.

De stieren worden vrijgelaten in de straten, die zwart zien van de mensen. Ze rennen vervolgens op volle snelheid en kunnen zichzelf of mensen in het proces verwonden. ‘s Avonds worden de stieren in de arena gedreven voor meer traditionele wedstrijden. Het kan heel leuk zijn, maar weer voorzichtig. Vooral als je besluit deel te nemen aan het rennen met de stieren. Het is uiteraard wel discutabel als het gaat om dierenleed, dus bedenk van te voren goed of het iets voor jou is.

Dit zijn slechts enkele van de vele spannende wereldfestivals waaraan je kunt deelnemen. Doe vanzelfsprekend altijd onderzoek naar de openingstijden, eventuele ticketprijzen en beschikbaarheid van transport en accommodatie voordat je vertrekt. Vanwege de grote vraag zijn veel hotels snel uitverkocht.

Welk van deze 5 festivals je ook besluit om te bezoeken, ga met open geest deze ervaring tegemoet. Wees voorbereid op een breed scala aan bezienswaardigheden en landschappen, en ontmoet nieuwe mensen die er met hetzelfde doel zijn als jij. Dit soort wereldfestivals kunnen zorgen voor onvergetelijke herinneringen en blijvende momenten, vaak met mensen die er uiteindelijk het meest toe doen.

Is er een bestemming tussen deze 5 festivals wereldwijd die jou het meest interesseert?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram