Verbeter je gezondheid dit nieuwe jaar in, jawel: de kroeg!

kroeg gezondheid

Verbeter je gezondheid dit nieuwe jaar in, jawel: de kroeg!

Leef gezonder en ga de kroeg in. Het is bewezen dat dit bijdraagt aan je gezondheid en kan zelfs bijdragen aan zakelijke ideeën. Zet maar op een bierviltje!

kroeg gezondheid

Nieuwe voornemens, we moeten er weer aan geloven. Gezonder eten, meer sporten noem maar op. Maar wat dacht je van wat vaker de kroeg in? Klinkt niet bepaald als een goed voornemen, maar het is gezonder dat je denkt.

Het is bewezen dat met je vrienden de kroeg opzoeken je leven gezonder maakt. Een of twee keer per week is dan perfect. Het gaat er vooral om dat je ‘real life’ contact met je vrienden moet hebben om gezonder te blijven. Niet dus alleen via de app of PlayStation. Ben je niet zo van het uitgaan, dan kun je ook gewoon lekker met zijn allen gaan sporten of eten. Leg die telefoon weg en zoek ze gewoon écht op, voor beide kanten is het gezonder!

Real life doet goed

Hartstikke gaaf, al die technologie. Technologie kan tegenwoordig bijna alles, maar face-to-face contact vervangen gaat niet lukken. Onderzoeken hebben een tijd terug al eens bewezen dat vriendschap en gemeenschap de gezondheid waarborgen. Je psychische welzijn heeft ook invloed op je lichaam.

Een professor in ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford is één van de personen die heeft onderzocht wat voor invloed een avondje doorzakken in de kroeg op je gezondheid heeft, met een voor de meesten gunstig resultaat. De resultaten wijzen uit dat mannen die 2 keer per week ‘real life’ interactie met vrienden hebben, minder kans hebben op depressies dan huismussen. Ze blijken zelfs over het algemeen sneller van ziektes te genezen. Commercieel praatje? Misschien ook wel een beetje. Maar het is dus min of meer bewezen. Wanneer jullie ‘op je gezondheid’ proosten, dan is dat dus écht zo.

kroeg proosten gezondheid

Geluk omhoog, stress omlaag

Het geluksgevoel vergroten. Dat klinkt een beetje zweverig, maar als we nou zeggen dat het stress vermindert? Onderzoeker Robin Dunbar gaf na zijn onderzoek aan dat dit wel degelijk zo is. Wie nu meteen naar de kroeg wil rennen, wacht eventjes. De kroeg is in principe een voorbeeld van een manier om je vrienden weer te zien en je gezondheid daarmee te verbeteren. Laat die games of Facetime achterwege, want we hebben het hier wel over ‘echt’ contact. Samen eten of sporten telt ook mee, zoals we hierboven al hebben uitgelegd, hoewel de kroeg natuurlijk meestal iets meer aanspreekt.

Crea Bea

Zeker voor de ondernemende typetjes is de kroeg zeker geen slecht idee. Kijk maar eens naar succesverhalen van verschillende grote ondernemers. Veel ideeën zijn ontstaan op een bierviltje. Een pen heb je bijna altijd wel bij de hand en een viltje is natuurlijk ook zo geregeld. Daar komt bij dat je met een biertje op minder grenzen ziet en vaak creatiever gaat nadenken. En natuurlijk zijn de meeste aangeschoten ideeën niet zo goed, maar je kunt er wel op voortborduren.

Willen jullie samen met de vriendengroep iets tofs starten? Duik dan met zijn allen de kroeg in en zie wat jullie écht allemaal in huis hebben. Maar maak de groep niet te groot. Uit het onderzoek blijkt dat de beste manier om aan je gezondheid te werken op deze manier, is met minder dan 5 vrienden. Zo spreek je ze allemaal en loop je langs niemand heen. Ga dus lekker de kroeg in, dan werk je aan je gezondheid én wie weet is dat de start van iets heel moois. Plus, je hebt extra redenen waarmee je het aan je vriendin kunt verantwoorden.

 Zegt het voort!

Heb je een gaaf idee of ben je misschien al wel ondernemer, verspreid dan je naam op dezelfde manier als waarmee het gouden idee tot stand is gekomen. Het bierviltje! Je kunt eenvoudig bierviltjes bedrukken met je logo of een pakkende boodschap. Viltjes komen overal terecht en worden door iedereen gezien. Het werkt overigens net zo goed als bijvoorbeeld pennen bedrukken, die komen ook overal en nergens terecht.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram