Irish for a day: Dit kun je in Nederland doen tijdens St. Patrick’s Day!

Irish for a day: Dit kun je in Nederland doen tijdens St. Patrick’s Day!

Waar in Nederland kun je St. Patrick’s Day 2019 vieren? Ontdek ons rijtje opties en geniet mee van de Ierse gekte!

St. Patrick’s Day 2019

Gooi wat groene verf op je gezicht, zet de Guinness koud en trommel al je maten op. Want op 17 maart kleurt Nederland wederom (klavertjes)groen tijdens St. Patrick’s Day. Verander voor een dag in een Ier en beleef de groene gezelligheid.

Voel je absoluut niet bezwaard als niet-Ier, want zelfs Saint Patrick himself kwam niet uit Ierland. Iedereen mag dus meedoen. Eendags-Ieren en échte Ieren slaan de armen ineen voor een dag vol Guinness, livemuziek, Guinness, rugby en nog meer Guinness.

Maar waar is dat feestje? Hier is dat feestje! We hebben een aantal mooie opties voor je op een rij gezet. Waar zien we jou?

AMSTERDAM – Green light district

Geen St. Paddy zonder parade. In het licht van de global greening (pun intended) organiseert Tourism Ireland de eerste groenverlichte Amsterdamse fietsparade op 13 maart. Als een groene rivier stroomt de parade door de stad met als start- en eindpunt het Museumplein. De parade eindigt om 20:30 dus dat geeft nog genoeg tijd om even te proosten met een pul Guinness in een van de vele Ierse pubs zoals The Tara of The Old Bell.

Aanmelden voor de parade en een gratis groen LED-pakket kan hier.

St. Patrick’s Day 2019

AMSTERDAM – Er is meer dan alleen bier

Er valt nog veel meer te zeggen over de Ierse cultuur dan alleen maar feestjes en Guinness. En dat leer je allemaal bij het jaarlijkse St. Patrick’s Day Festival op 15, 16 en 17 maart in Amsterdam. Van workshops tot seminars en dansoptredens tot kookcursussen. Allemaal onder begeleiding van muziek en Guinness – het blijven natuurlijk wel Ieren. Koop hier je tickets.

DEN HAAG – Get yer green on!

Den Haag is wederom het kloppende groene hart van St. Paddy’s Day festiviteiten in Nederland. In samenwerking met O’Casey’s Irish Pub dansten en dronken er vorig jaar maar liefst 12.000 (Neder-)Ieren op de Grote Markt. En dat aantal groeit elk jaar harder dan klavertjes op een warme lenteochtend. Dit gratis event wordt daarom terecht een van de grootste Ierse invasies van het Europese vasteland genoemd.

Is St. Patrick’s Day 2019 in Haagse regionen iets voor jou?

EINDHOVEN – Groen de gekste!

De Eindhovenaren zijn nog maar net hersteld van hun carnavalskater maar het volgende feestje staat alweer voor de deur. Ze zijn hier ten slotte niet vies van een beetje schmink en wat gekke hoedjes. In Eindhoven drink je Guinness bij O’Shea’s, luister je naar live folkbands en eet je een menu vol Ierse specialiteiten.

GRONINGEN – Grunn kleurt groen

De global greening heeft ook het noorden van ons land bereikt. Grunn kleurt groen en viert St.Paddy’s Day feestelijk mee. Een bodempje van echte Ierse stoofpotten leg je bij The Cabin om vervolgens de avond af te toppen met een paar (lees: veel) pullen Guinness bij O’Malley’s en O’Calleigh’s.    

Waar ga jij St. Patrick’s Day 2019 in Nederland vieren?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram