Top Vier winterzon vakantiebestemmingen binnen Europa

vakantiebestemmingen binnen europa - sicilie

Top Vier winterzon vakantiebestemmingen binnen Europa

Deze Top Vier winterzon vakantiebestemmingen binnen Europa kun je gerust overwegen in de komende maanden. Wat is jouw favoriete reisbestemming?

vakantiebestemmingen binnen europa - sicilie

De Nederlandse winters zijn vaak nat en in ieder geval koud. In december houden we ons nog warm met gezelligheid tijdens de feestdagen, maar in januari wordt het vaak alleen maar kouder en wordt het hoog tijd om de winterzon op te zoeken. De kans is echter groot dat je je kerstbonus al hebt uitgegeven tijdens de feestdagen, dus zoeken we de zon relatief dichtbij huis.

In dit artikel vindt je de beste winterzon vakantiebestemmingen binnen Europa. Dus, zeg het koude, natte Nederland even vaarwel en start 2019 met de zon op je gezicht.

Winterzon vakantiebestemmingen binnen Europa

Sicilië, Italië

Nederlanders gaan al jaren in grote aantallen op vakantie naar Italië. Met name in de buurt van het Gardameer zijn Nederlandse vakantiegangers niet meer weg te denken. Sicilië ligt aanzienlijk zuidelijker dan het Gardameer. Het is een prachtig eiland waar je kunt genieten van de gemoedelijke Italiaanse sfeer en natuurlijk van de echte Italiaanse pizza en pasta. In de zomerperiode is het in Sicilië eigenlijk te druk, maar in de winter kun je hier heerlijk tot rust komen en genieten van de hemelsblauwe lucht en honderden prachtige amandelbomen. Omdat het in de winter aanzienlijk rustiger is in Sicilië kun je in alle rust genieten van de Italiaanse archeologie en de typische ‘Barok dorpen’.

Wanneer je een zonvakantie wilt combineren met een wintersportvakantie is Sicilië helemaal een top bestemming. Mount Etna leent zich namelijk perfect als wintersportbestemming. Buiten de zon en de sneeuw kun je in Sicilië uiteraard ook genieten van de heerlijke Italiaanse keuken. Wanneer je hier bent mag een bezoekje aan de beroemde stad Taormina zeker niet ontbreken. Deze prachtige stad staat bekend om zijn nostalgische straten en is natuurlijk bekend van de Godfather.

Cyprus

Cyprus is een eiland aan de zuidkust van Turkije. Dit kleine landje ligt demografisch gezien in Azië, maar het behoort tot Europa. De Turken en de Grieken hebben in het verleden fel gevochten over dit eiland vanwege de bijzonder vruchtbare grond. Volgende de mythe is de Griekse Godin van de liefde, Aphrodite, geboren op Cyprus.

Vanwege zijn ideale ligging zijn de winters op Cyprus bijzonder zacht. De temperatuur ligt er in de winter rond de 20 graden. Een ideale bestemming dus om een flinke dosis vitamine D op te doen. Cyprus heeft echter veel meer te bieden dan enkel zon. Je vindt er prachtige, witte stranden en adembenemend mooie natuurparken. De beste musea en restaurants vindt je in de hoofdstad, Nocosia. Ben je een echte zon liefhebber en op zoek naar de beste stranden? Dan moet je in Paphos zijn. De beste clubs om gezellig te stappen vindt je in Limassol.

Madeira, Portugal

Madeira is een afgelegen eilandengroep in Portugal. Het ligt maar liefst 1600 kilometer van het vasteland verwijderd. In de winter kan het hier zo nu en dan regenen, maar Madeira is absoluut de moeite waard om naartoe te gaan. Madeira staat bekend om zijn prachtige, groene landschappen en adembenemend mooie, exotische tuinen. Madeira heeft bovendien een bijzonder sfeervolle kustlijn en de zon schijnt er vrijwel het hele jaar door. In de winter kun je rekenen op zo’n 6 uur zon per dag en een temperatuur rond de 18 tot 20 graden. In Madeira kun je perfect golven, surfen en wandelen. Wanneer je Madeira als vakantiebestemming kiest kan een bezoekje aan Funchal niet missen. Deze hoofdstad biedt unieke, koloniale architectuur en een gezellig, levendig nachtleven.

vakantiebestemmingen binnen europa - canarische eilanden

Canarische eilanden, Spanje

De absolute nummer 1 als beste winterzon vakantiebestemming binnen Europa zijn de Canarische eilanden. Het is hier het hele jaar door aangenaam warm en de reiskosten vallen ontzettend mee. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura, meer dan genoeg mogelijk dus om nu nog last minute naar Spanje te vertrekken.

Op alle eilanden vindt je prachtige, witte stranden en een unieke cultuur. Bovendien zijn er accommodaties te vinden voor iedereen. Wanneer je meer van de rust wilt genieten en geen zin hebt in grote aantallen toeristen dan kun je het beste een bezoek brengen aan de minder bekende eilandjes La Gomera en El Hierro.

Er zijn dus genoeg prachtige winterzon vakantiebestemmingen om uit te kiezen. Laat het koude en natte Nederland dus achter je en ga genieten van prachtige, witte stranden en de warme zon op je gezicht. Geniet van alle culturele en historische wonderen die Europa te bieden heeft tijdens een heerlijke winterzon vakantie binnen Europa.

Welke vakantiebestemmingen binnen Europa trekken jouw aandacht?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram