Samsung werkt aan een smartphone die een hologram projecteert zoals in Star Wars

Samsung smartphone met hologram Star Wars

Samsung werkt aan een smartphone die een hologram projecteert zoals in Star Wars

Gaat Samsung binnenkort een smartphone met hologram – zoals in Star Wars – introduceren? Het lijkt er wel op en dat is interessant nieuws.

Samsung smartphone met hologram Star Wars

Als we afgaan op een door Samsung ingediend patent, dan lijkt het erop dat de techgigant momenteel werkt aan een nieuw smartphoneapparaat dat holografische afbeeldingen kan projecteren. Deze zweven op het scherm en kunnen vanuit elke hoek worden bekeken, zonder dat een 3D-bril nodig is.

De korte beschrijving van de vermeende tech doet natuurlijk onmiddellijk denken aan de hologrammen die prominent aanwezig zijn in de Star Wars-filmserie. Het patent van Samsung suggereert dat het apparaat een “ruimtelijke lichtmodulator”-weergave zal gebruiken om het holografische beeld te projecteren. De afbeelding wordt naar verluidt rechtstreeks op de voorkant van de telefoon weergegeven en kan vanuit elke hoek worden bekeken, net als in de films.

Zoals patenten echter vaak suggereren, is het onduidelijk tot in hoeverre de technologiegigant de nieuwe technologie daadwerkelijk in de productielijn implementeert. Ga voor meer informatie naar Let’s Go Digital.

Vorige maand onthulde Samsung zijn opvouwbare smartphone, voorzien van het ‘Infinity Flex Display’, dat door Samsung wordt aangeprezen als ‘de basis van de smartphone van morgen’. Hoewel het nog steeds als een prototype wordt beschouwd, is het Koreaanse merk al jaren bezig met het aanhalen (en teasen) van het onderwerp en de ontwikkelingen. Het zou ons dus niks verbazen als deze gepatenteerde holografische technologie in de nabije toekomst ook in de spotlight zal worden gebracht.

Stay tuned voor meer ontwikkelingen rondom Samsung’s smartphone met hologram à la Star Wars.

Samsung smartphone met hologram Star Wars

Post a Comment

#Volg ons op Instagram