Binnenkort kun je met Bitcoin betalen bij Starbucks

Bitcoin betalen bij Starbucks

Binnenkort kun je met Bitcoin betalen bij Starbucks

Met Bitcoin betalen bij Starbucks? Dit kan binnenkort in de VS. Volgt Starbucks Nederland snel met de crypotcurrency?

Bitcoin betalen bij Starbucks

Starbucks en Microsoft werken aan een strategie waarmee klanten Starbucks-producten kunnen kopen met cryptocurrency. ICE (Intercontinental Exchange) en BCG zijn betrokken bij het uitrollen van een bedrijf genaamd Bakkt, dat gebruikers van cryptocurrency zal aanmoedigen om bitcoin te gebruiken voor het kopen van koffie en meer van de populaire koffieketen.

In principe converteert het platform bitcoins in de valuta van allereerst de Verenigde Staten. Terwijl bedrijven zoals Overstock.com, Expedia, CheapAir & Shopify al cryptocurrency gebruiken als betaalmiddel, wil Starbucks mee doen aan de trend om het voor sommige klanten – fans van het valutasysteem – gemakkelijker te maken.

Maria Smith, vice-president van partnerships en betalingen bij Starbucks zei: “Als de belangrijkste retailer zal Starbucks een centrale rol spelen bij het ontwikkelen van praktische, vertrouwde en gereguleerde toepassingen voor consumenten om hun digitale activa om te zetten in Amerikaanse dollars voor gebruik bij Starbucks.”

Of Starbucks Nederland snel zal volgen is nog de vraag, maar over het algemeen ontwikkelen dit soort praktijken zich middels een sneeuwbaleffect. Stay tuned voor meer crypto- en financieel nieuws!

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram