Na het Amsterdam Wine Festival verwelkomt onze hoofdstad ook de Amsterdam Wine Week

Na het Amsterdam Wine Festival verwelkomt onze hoofdstad ook de Amsterdam Wine Week

In navolging van het succesvolle en populaire Amsterdam Wine Festival, verwelkomt onze hoofdstad eind september de Amsterdam Wine Week.

Amsterdam Wine Week

Wijnliefhebbers van Nederland opgelet! Amsterdam verwelkomt van 24 tot en met 30 september a.s. zijn eigen Wine Week. Dat betekent dat we een week lang kunnen genieten van alles wat onze hoofdstad heeft te bieden op het gebied van wijn. En dat is veel, heel veel.

Met je groep vrienden op de fiets door de stad, van ‘Wine Spot‘ naar ‘Wine Spot‘. In de laatste week van september kan het tijdens de Amsterdam Wine Week. Naast het proeven van de heerlijkste wijnen uit alle hoeken van de wereld, kun je bovendien van de bijhorende culinaire hoogstandjes genieten. Uiteraard bereid en geserveerd door lokale helden. Dit alles is in het teken van het op de kaart zetten van Amsterdam als wijnstad van de wereld. Een ambitie die weleens kan worden waargemaakt.

De speciaal geselecteerde Wine Spots bieden je een reis waarbij overgevlogen wijnboeren, chefs en lokale helden een wereld voor je openen. Als klap op de vuurpijl kun je het afsluitende weekend richting het Westergasfabriek-terrein voor het Amsterdam Wine Festival, dat van 28 tot 30 september plaatsvindt.

Amsterdam Wine Week 2018

Amsterdam Wine Week

Van maandag tot en met donderdag zullen er 25 tot 30 geselecteerde Wine Spots in Amsterdam worden gepresenteerd. Dit varieert van een wijnbar tot een restaurant en van een hotelbar tot een slijter, waarbij elke Wine Spot een speciaal opgesteld wijn- programma aanbiedt. Amsterdam Wine Week dinnerDenk aan proeverijen van internationale wijnboeren, unieke masterclasses van sommeliers of een ouderwets potje bingo met heerlijke prijzen.

Ook zullen er ‘Winemaker’s Dinners’ georganiseerd worden. Dit is een exclusief diner waarbij de wijnmaker door de importeur naar Nederland wordt gehaald en aan bod komt in combinatie met de gerechten van de topchef van desbetreffend restaurant.

Alvast een klein opwarmertje: locaties als het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne maken onderdeel uit van de Wine Week. Ook zullen de Wine Spots ter ere van de Wine Week een ‘sommeliers glas’ aanbieden voor €5,00 en een wineflight voor €7,50 waarbij je drie halve glazen wijn naar keuze kan proeven met uitgebreide uitleg. Genieten geblazen!

Amsterdam Wine Festival

Natuurlijk geen onbekende voor de wijnliefhebber is het Wine Festival, dat dit jaar de Amsterdam Wine Week zal afsluiten. Afgelopen editie bezochten maar liefst 11.000 bezoekers het Amsterdam Wine Festival.

Tijdens de komende editie zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan bio-, biodynamische en natuurwijnen. Naast een dag bourgondisch genieten is er nog veel meer te beleven. Wat kun je zoal verwachten tijdens de 2018-editie? Wat dacht je van druivenstampen, wijnquizzen, Flamengo-dansers, Franse Jeu de Boule en nog veel meer. Alles uiteraard in het teken van een levensstijl, waarbij wijn een verrukkelijke rol speelt.

Bekijk hieronder de clip voor een impressie!

Het Amsterdam Wine Festival biedt trouwens meer dan 300 wijnen per glas, half glas en per fles aan. Daarnaast zul je feestelijk de nacht in gaan met een speciale muziek programmering en Champagne. Meer details volgen binnenkort, maar er mag in ieder geval gedanst worden!

 

Prijzen Amsterdam Wine Week & Amsterdam Wine Festival

Amsterdam Wine Week Ticket: €5
Toegang tot het programma en het glas + wineflights van de Amsterdam Wine Week

Amsterdam Wine Festival Ticket: €12,50
Toegang tot het Amsterdam Wine Festival

Combi Ticket €15:
Toegang tot Amsterdam Wine Week & Amsterdam Wine Festival

Koop hier je tickets

Amsterdam Wine Festival 2018

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram