WONEN: Frank Lloyd Wright’s iconische Ennis House uit ‘Blade Runner’ staat te koop voor $23 miljoen

Frank Lloyd Wright Ennis House Blade Runner

WONEN: Frank Lloyd Wright’s iconische Ennis House uit ‘Blade Runner’ staat te koop voor $23 miljoen

Frank Lloyd Wright’s iconische Ennis House in Los Angeles, uit de film ‘Blade Runner’, staat te koop voor $23 miljoen.

Ennis House in Los Angeles – één van de beroemdste huizen ontworpen door de legendarische architect Frank Lloyd Wright – is momenteel op de huizenmarkt te vinden voor de som van $ 23 miljoen. Komt de woning je bekend voor? Dat kan kloppen, want het was eerder te zien in een aantal Hollywood-producties.

Het tempelachtige huis is ontworpen in 1924 en bevindt zich op een 11.000 vierkante meter grote ruimte in het Los Feliz-district in Los Angeles. Ennis House werd in 1971 zelfs opgenomen in het nationaal register van historische plaatsen. Een waar stukje cultureel erfgoed dus.

Naast het opvallende ontwerp heeft het huis ook een schare fans te danken aan zijn uiterlijke vertoon in de popcultuur. De villa is misschien wel het meest bekend door zijn rol als locatie in de film Blade Runner. Ook in The Karate Kid en Twin Peaks heb je de woning met zijn kenmerkende interieur kunnen zien.

Als je geïnteresseerd bent in dit stukje architectuur – en filmgeschiedenis – ga dan naar de Coldwell Banker website voor meer info.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram