Koenigsegg heeft zijn twee allerlaatste Agera-hypercars Thor en Vader genoemd

Koenigsegg Agera Thor - Koenigsegg Agera Vader

Koenigsegg heeft zijn twee allerlaatste Agera-hypercars Thor en Vader genoemd

Maak kennis met de Koenigsegg Agera Thor en Koenigsegg Agera Vader, de twee allerlaatste Koenigsegg Agera’s ooit gebouwd.

Koenigsegg Agera Thor - Koenigsegg Agera Vader

Ja, dat klopt. Deze twee bolides zijn echt de allerlaatste Koenigsegg Agera’s die ooit zullen worden gemaakt. Na een succesvolle rit van acht jaar is de complete productie van de Zweedse hypercar afgerond. Het traject wordt passend afgesloten met twee monsters, genaamd ‘Vader’ en ‘Thor’. Welke heeft jouw voorkeur?

Gedurende afgelopen periode heeft de auto niet alleen veel tastbare prijzen gewonnen. Ook de kroon voor ‘s werelds snelste auto werd weggerukt bij de Bugatti Veyron. Deze twee nieuwe hypercars zijn dan ook een passend afscheid van één van de beste auto’s ooit gemaakt.

De twee Agera-modellen dragen de namen ‘Thor’ en ‘Vader’, en maken deel uit van de Final Edition-serie die in 2016 werd aangekondigd. Ze zijn beiden gebaseerd op de Agera RS en worden geleverd met een speciale aero en alle optionele extra’s die Koenigsegg normaal aanbiedt, zonder extra kosten.

Allereerst is de Koenigsegg Agera Thor, die een two-tone clear carbon afwerking met diamantdetaillering heeft en beschikt over een grote centrale vin in Le Mans-stijl, zorgend voor extra stabiliteit bij hoge snelheden. Bovendien wordt hij geleverd met het gebruikelijke assortiment actieve aerodynamische onderdelen van Koenigsegg.

Koenigsegg Agera Thor

De Vader anderzijds, heeft een traditionele, heldere carbonafwerking met diamantdetails en bladpuntjes van witgoud. We zien twee kleine winglets, plus de achterkant en enorme achterspoiler worden ondersteund door een soort slangen die vanaf het dak komen.

Beide auto’s hebben op maat gemaakte voorvleugels, extra grote voor- en achterspoilers en de 1MW (één megawatt) motor-upgrade. De dubbele turbo 5,0 liter V8-motor produceert 1360 pk en 1011 Nm.

Alhoewel Koenigsegg de Regera zal blijven bouwen, is de vervanger voor de Agera in de maak en deze zal onthuld worden op de Geneva Motor Show van volgend jaar.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram