BJÖRN BORG en Japanse kunstenaar Shinpei Naito presenteren speciale collectie

Björn Borg x NAITO collectie

BJÖRN BORG en Japanse kunstenaar Shinpei Naito presenteren speciale collectie

Björn Borg en de Japanse kunstenaar Shinpei Naito presenteren speciale Björn Borg x NAITO collectie.

Björn Borg x NAITO collectie

In samenwerking met de futuristische Japanse kunstenaar Shinpei Nato, heeft het Zweedse label Björn Borg een gloednieuwe samenwerking onthuld. De twee lanceren een reeks nieuwe items, ontworpen met opvallende motieven en kleurrijke bloemenprints.

De futuristische designs van Naito zijn vooral herkenbaar dankzij hun gewaagde bloemenprints en opvallende kleuren. De fraaie Björn Borg x NAITO collectie bestaat uit verschillende stijlen voor zowel mannen als vrouwen, waaronder zowel sportkleding als ondergoed en swimwear.

Shinpei Naito

Shinpei Naito staat in de internationale art scene bekend als een edgy kunstenaar en de naam ‘Shinpei’ betekent in het Japans “nieuwe vrede”. De kunstenaar werkt dan ook vanuit een artistieke visie waarin hij de focus legt op het creëren van een gelukkige en gebalanceerde wereld. Naast dat Shinpei Naito al met verschillende andere modemerken heeft samengewerkt, hoopt hij door middel van zijn prints vooral een positieve vibe bij mensen op te wekken.

”Tegenwoordig is er zoveel wreedheid in onze wereld. Dit is dan ook de reden dat ik binnen mijn prints juist een gelukkige wereld probeer af te beelden. Met veel verschillende kleuren”, zegt S.Naito. 

Björn Borg x NAITO collectie

Jungle patterns
De gewaagde motieven en opvallende kleuren waar Naito om bekend staat, laat hij ook zijn samenwerking met Björn Borg terugkomen. Een van de designs uit de collectie heeft hij de naam ‘jungle pattern’ gegeven, een reflectie van zijn ballsy style. Overall zijn de kleuren erg exotisch, door het combineren van blauwe en roze color patterns met een mix van vlinders en planten, straalt de collabo een ‘summer jungle mood’ uit.

Versace als inspiratie 
”Ik was een groot fan van Versace in de late jaren negentig en verslaafd aan zijn magische kleuren. Wanneer je mijn ontwerpen voor Björn Borg ziet, zie je waarschijnlijk ook mijn vergelijkbare liefde voor kleuren en bloemenprints”, zegt S.Naito.  

Shinpei Naito woont en werkt momenteel in Berlijn, maar is in Tokio, Japan geboren. Toen hij nog maar vijftien jaar oud was studeerde hij aan een prestigieuze kunstschool in Japan, hier ontdekte hij zijn passie voor kunst.

Björn Borg x NAITO kopen

De nieuwe collectie hieronder is in Nederland verkrijgbaar bij Intersport DAKA, Intersport TWIN en Borg retail stores.

Björn Borg x NAITO collectie

Post a Comment

#Volg ons op Instagram

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.