Carroll Shelby’s persoonlijke autoverzameling gaat naar de veiling

Carroll Shelby auto collectie veiling

Carroll Shelby’s persoonlijke autoverzameling gaat naar de veiling

De persoonlijke autoverzameling van Carroll Shelby gaat naar de veiling.

Carroll Shelby auto collectie veiling

Autoverzamelaars en liefhebbers opgelet! Zo’n honderd jaar aan autogeschiedenis gaat binnenkort via Bonham’s onder de hamer. Het veilinghuis zal namelijk de persoonlijke verzameling van Carroll Shelby beschikbaar stellen. Bied je mee?

Misschien het meest bekend om zijn werk aan de Shelby Cobra, Mustang en Ford, was Shelby niet alleen een innovatieve ontwerper, maar ook een ondernemer die graag racete met de auto’s die hij bouwde. Zijn uit 24 auto’s bestaande collectie weerspiegelt zijn carrières bij zowel Ford als Dodge, evenals zijn waardering voor high performance racing.

Hoewel de volledige lijst nog moet worden onthuld, weten we dat de collectie in ieder gevalt bestaat uit een 1969 Mustang GT500, 2011 Shelby Cobra CSX 8027, Shelby-tuned Dodge Charger, Panteras, Dakotas, evenals een Chrysler Airflow sedan uit 1935.

Geniet hieronder van de foto’s en krijg een blik op enkele van de auto’s die zullen worden geveild. Het evenement zal naar verwachting plaatsvinden in juni tijdens het Greenwich Concours d’Elegance in Connecticut.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram