CASIO onthulde onlangs de kolor collabo en het eerste G-SHOCK-horloge uit de 5000-serie

G-SHOCK GMW-B5000

CASIO onthulde onlangs de kolor collabo en het eerste G-SHOCK-horloge uit de 5000-serie

CASIO onthulde onlangs de G-SHOCK x kolor GMW-B5000KL collabo en de eerste G-SHOCK GMW-B5000 uit de 5000-serie.

G-SHOCK GMW-B5000

Eind vorige maand onthulde CASIO een aantal gloednieuwe en innovatieve G-SHOCK-horloges gedurende BaselWorld 2018, de grootste horlogebeurs ter wereld. Waren er opvallende releases? Jazeker, check de nieuwe 5000-serie met vierkant design en het collabo-model met het Japanse fashion label kolor maar eens.

De nieuwe klokjes zijn allereerst voorzien van een verfijnd en vooral opvallend vierkant ontwerp. Lees maar verder waarom de keuze voor deze vorm natuurlijk niet toevallig is. Daarbij zijn de nieuwe G-SHOCK 5000-serie horloges beschikbaar in diverse kleuren en stijlen. Voor welke ga jij?

G-SHOCK GMW-B5000

Dit nieuwe model is het eerste horloge uit de iconische vierkante 5000-serie en beschikt over een volledig metalen kast. Sinds de introductie van de DW-5000C – de eerste G-SHOCK uit 1983 – is de 5000-serie altijd trouw gebleven aan de vierkante vormgeving van dat allereerste model, waarmee hij symbool staat voor het merk.

G-SHOCK GMW-B5000

Deze nieuwe GMW-B5000 is dus in feite een hommage aan de eerste G-SHOCK, maar zoekt tegelijkertijd hij verschillende grenzen op als het gaat materiaal, constructie en features. De buitenste componenten, inclusief de band, kast en bezel, zijn compleet vervaardigd van roestvrijstaal. Daarnaast beschikt het horloge over een nieuwe schokbestendige constructie dankzij de toevoeging van een zeer duurzaam kunststof onderdeel tussen de roestvrijstalen kast en bezel die schokken goed absorbeert.

Ook op het gebied van features stelt het horloge niet teleur. De GMW-B5000 geeft overal ter wereld bijvoorbeeld nauwkeurig de juiste tijd weer dankzij de Connected Engine-module, die via een smartphone verbinding maakt met een tijdserver, en de ontvangst van radiosignalen. Het horloge is bovendien te verbinden met de G-SHOCK Connected-smartphone-app voor toegang tot de handleiding van het horloge en voor het eenvoudig aanpassen van instellingen, zoals de wereldtijd en alarmen.

G-SHOCK GMW-B5000 app

De GMW-B5000 is verkrijgbaar in verschillende limited edition-uitvoeringen. De limited edition GMW-B5000TFG-9 werd gemaakt ter ere van de 35e verjaardag van G-SHOCK. Dit horloge is behandeld met gouden ion-plating en het G-SHOCK 35e-jubileumlogo is gegraveerd op de achterkant van de kast. Het horloge wordt geleverd in een unieke verpakking.

Ook de GMW-B5000TFC-1 is een uniek model, ontworpen in samenwerking met bagagefabrikant Yoshida & Co., Ltd. Wereldwijd zullen er 500 limited editions van dit model verkrijgbaar zijn. Het horloge wordt geleverd in een speciaal door Yoshida & Co., Ltd. ontworpen Porter-tas. De GMWB5000TFC- 1 is voorzien van een diamantachtige carboncoating en de achterkant van de kast bevat net als de GMW-B5000TFG-9 het logo van het 35e G-SHOCK-jubileum.

 

G-SHOCK GMW-B5000

kolor x G-SHOCK GMW-B5000KL

De GMW-B5000KL is onderdeel is van de schokbestendige G-SHOCK-serie en is het resultaat van een samenwerking met het Japanse modemerk kolor.

Het Japanse modemerk kolor bestaat sinds 2004 en is sindsdien zowel binnen als buiten Japan erg populair. De designs van het label, en de aandacht voor materialen en stiksels zijn een goede match met G-SHOCK’s voorliefde voor de nieuwste technologieën en ontwerpen.

G-SHOCK GMW-B5000KL Kolor

Het fraaie en unieke model is gebaseerd op de GMW-B5000, het nieuwste familielid van de 5000-serie hierboven. De GMW-B5000KL is gemaakt van diverse materialen. Zo zijn de kast en bezel gemaakt van roestvrij staal en de horlogeband van resin. Het design is een weerspiegeling van de visie van kolor, dat bekendstaat om het combineren van verschillende materialen. Het horloge beschikt over een gouden en zwarte finish die kolors originele kleurgebruik perfect vastlegt op een manier die precies bij G-SHOCK past.

Ter ere van G-SHOCK’s 35e jubileum, ontwierp kolor een logo dat op de achterkant van de kast is gegraveerd. Het logo van kolor staat ook op de sluiting van het horloge.

G-SHOCK GMW-B5000KL Kolor

Als we naar de functies kijken, dan zien we dat de GMW-B5000KL is uitgerust met de Connected Engine-module, die via een smartphone verbinding maakt met een tijdserver en zo altijd en overal de tijd nauwkeurig weergeeft. Daarnaast kan de G-SHOCK Connected-smartphone app worden gebruikt om de handleiding van het horloge op te zoeken en eenvoudig instellingen aan te passen, zoals de plaatselijke tijd en alarmen.

Dit model is wereldwijd verkrijgbaar in een beperkte oplage van slechts 700 stuks, dus wees er snel bij!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram