De beste roadtrips van 2018? Een auto huren, gas erin en vertrekken maar!

beste roadtrips 2018 auto huren

De beste roadtrips van 2018? Een auto huren, gas erin en vertrekken maar!

Wat zijn de beste roadtrips van 2018? Meelezen, auto huren, gas erin en vertrekken maar!

beste roadtrips 2018 auto huren

Spannend, een auto huren en weg ermee. Vertrek al vanuit Nederland zelf en verken nieuwe dorpjes of steden. Of maak er een avontuurlijke roadtrip van in een ruiger land verder weg. Vlieg naar een warme bestemming en zet van daaruit de reis verder. In dit artikel lees je enkele tips en fijne bestemmingen, die je reis op en top maken!

Huur je auto makkelijk en gezellig vanaf je bank, bijvoorbeeld met goedkoperautohuren. Je kunt hier de prijzen van verschillende auto’s vergelijken en een keuze op maat maken. Neem een auto die past bij je reis! Trek je de bergen in? Is het plat? Zorg dat er voldoende ruimte is, ook voor je koffers. Kies een auto die lijkt op de auto waarmee je thuis rijdt, is wel zo makkelijk. Je GPS koop je ook het beste in Nederland, want vaak zijn deze duurder bij een autoverhuurmaatschappij. Lees je contract goed na voor je het tekent? Zo sta je niet voor verrassingen bij het afhalen van je auto. Let the trip begin!

Roadtrips door Portugal

Portugal, niet ver weg en gekend om zijn prachtige steden en kustlijn. Vlieg naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Kuier rond in de stad, geniet van heerlijke tapas en bezoek bezienswaardigheden, zoals de Taag, Castelo de Sao Jorge en de Belem Tower. Breng vooral ook een bezoekje aan de oude wijk Amalfa en proef van het Lissabonse leven door een nacht door te halen in de authentieke barretjes in deze wijk,

Zet vanuit Lissabon je trip verder naar Sintra, een prachtige stad die genoteerd staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Mooie fonteinen, gebouwen en parken. Het hoogtepunt van deze stad is het kleurrijke Pena Paleis. Dit mis je liever niet!

Rij van Sintra door naar Porto en stop ook zeker bij Sera de Esterla. Dit is het meest bijzondere natuurgebied in Portugal. Ruige natuur en historische bergdorpen zoals Coimbra en Aveiro. Coimbra is zeker de moeite waard als oudste stad van Portugal. Verblijf nog enkele dagen in Porto en neem vervolgens weer het vliegtuig naar Nederland.

beste roadtrips 2018 auto huren

Roadtrips in Zuid-Afrika

Een roadtrip door Zuid-Afrika kan één van de meest bijzondere reizen van je leven worden. Klinkt crazy? Het is wel degelijk mogelijk om een fantastische road trip door Zuid-Afrika te maken en het belooft een avontuur te worden om nog jaren over op te scheppen bij je vrienden. Een autovakantie in Zuid-Afrika is eigenlijk heel gemakkelijk, behalve dat men er links rijdt. Met de auto leer je het echte Zuid-Afrika kennen met zijn rijke cultuur en gastvrije bevolking. Kijk naar buiten en geniet van de meest adembenemende uitzichten.

Er zijn genoeg interessante plaatsen om te bezoeken, zoals het Krugerpark, Kaapstad of de typische Drakensbergen. Dit is de grootste en bekendste bergketen van Zuid-Afrika. Vertrek in Kaapstad, rij door tot Franschhoek, Oudtshoorn, Knysna, Oyster Bay, Durban, St. Lucia, Mkuze, Ezulwini Vallei, Krugerpark, Hazyview en eindig dan in Johannesburg. Zo bezoek je alle hoogtepunten van Zuid-Afrika in 23 dagen. Een mooie afwisseling tussen natuur, safari’s, wildparken maar ook de cultuur en het bruisende stadsleven. Op roadtrip door Zuid-Afrika lijkt nu toch nog niet meer zo’n slecht idee, toch? Waar wacht je nog op?

Er zijn natuurlijk nog enorm veel bestemmingen die je kunt ontdekken met een huurauto. Kijk even bij het reisagentschap of stel je eigen route samen. Geniet van je vrijheid en ga en sta waar je maar wil! Bon voyage!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram