Wordt deze 1961 Aston Martin DB4GT Zagato de duurste auto ooit verkocht in Groot-Brittannië?

1961 Aston Martin DB4GT Zagato

Wordt deze 1961 Aston Martin DB4GT Zagato de duurste auto ooit verkocht in Groot-Brittannië?

Deze 1961 Aston Martin DB4GT Zagato kan binnenkort weleens de duurste auto ooit verkocht in Groot-Brittannië worden.

1961 Aston Martin DB4GT Zagato

Een Aston Martin-model met een zeer gelimiteerde oplage komt naar de veiling. Bovenstaande DB4GT Zagato uit 1961 kan weleens de duurste auto ooit verkocht worden in Groot-Brittannië, met een verwachte opbrengst die in de miljoenen loopt. Bied je mee op 13 juli a.s.?

Slechts 19 exemplaren zijn van dit model gemaakt, met de auto in kwestie als een van de drie die werd geproduceerd volgens de ultralichte DP209-specificatie. Het voertuig – dat bekend staat als “2 VEV” vanwege zijn kentekenplaat – was in het begin van de jaren zestig in handen van de Formule 1-kampioen Jim Clark.

James Knight – autodeskundige bij veilinghuis Bonhams – beschrijft de vintage auto als “met enige afstand de meest waardevolle Britse auto ooit aangeboden op een Europese veiling”. De laatste keer dat een Aston Martin DB4GT Zagato op de markt kwam, was via Sotheby’s New York twee jaar geleden, waarbij die auto voor ongeveer $14 miljoen is verkocht.

Om de duurste auto te worden die ooit in Groot-Brittannië is verkocht, moet de Aston Martin de £ 5 miljoen GBP die in 2012 voor een Bentley is betaald uit de boeken stoten. Van de Zagato uit 1961 wordt verwacht dat hij dit record gemakkelijk zal overtreffen. Experts schatten momenteel de waarde tussen £ 10 miljoen GBP en £ 15 miljoen GBP, zo’n 11 tot 17 miljoen euro.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram