Yamazaki Whisky breekt verwachtingen bij Sotheby’s veiling

Yamazaki Whisky 50 years veiling

Yamazaki Whisky breekt verwachtingen bij Sotheby’s veiling

Yamazaki Whisky brak afgelopen weekend de verwachtingen bij een Sotheby’s veiling in Hong Kong.

Yamazaki Whisky 50 years veiling

Sotheby’s Hong Kong organiseerde afgelopen weekend haar eerste wijnveiling van 2018, met flessen uit de privécollectie van een gerespecteerde liefhebber, die anoniem bleef. Binnen deze selectie bevond zich een 50-jarige fles Yamazaki Single Malt Whisky, die verkocht voor de record-verpletterende prijs van $ 2.337.000 HKD, ofwel € 240.191.

De whisky verbrijzelde het verwachte verkoopplafond van $ 1.100.000 HKD, met meer dan een verdubbeling van de schatting en het record brekend voor de hoogste geregistreerde verkoopprijs van Japanse whisky.

De Yamazaki, geproduceerd door Suntory, de oudste distilleerderij van Japan, is een legende binnen de whisky-gemeenschap vanwege de bekroonde smaak en de schaarse beschikbaarheid. Deze fles is van een beperkte serie flessen die in 2011 werd uitgebracht en werd vergezeld door een handgemaakte houten kist.

Een anonieme bieder kocht de Yamazaki en versloeg tien flessen Richebourg 1976 Henri Jayer (verkocht voor $ 1,476,000 HKD, of ongeveer € 151.700) om zo de duurste partij van de veiling te worden.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram