Kijktip: Platte Amerikaanse humor & actie in nieuwe misdaadkomedie ‘Logan Lucky’

Logan Lucky online kijken

Kijktip: Platte Amerikaanse humor & actie in nieuwe misdaadkomedie ‘Logan Lucky’

Razendsnelle humor en spannende actie wisselen elkaar af in de nieuwe Amerikaanse misdaadkomedie Logan Lucky.

Logan Lucky online kijken

Ocean’s Eleven-regisseur Steven Soderbergh is na jarenlange afwezigheid terug. Zijn nieuwe veelgeprezen misdaadkomedie Logan Lucky is vanaf vandaag, direct na de bioscooppremière, exclusief te zien via streamingdienst Videoland!

De afgelopen jaren zagen we acteur Daniel Craig al schitteren als James Bond, werd Adam Driver de nieuwe nummer één vijand in Star Wars en behoorde Channing Tatum tot de Amerikaanse tegenhanger van de Britse Kingsman. Zet deze drie heren bij elkaar en je hebt de ingrediënten voor een topfilm.

Met een veelzeggende 7.2 op IMDb, is Logan Lucky absoluut een film die je hoog op je kijklijstje moet zetten. De film combineert namelijk misdadige actie met prikkelende en platte Amerikaanse Hillbillie-humor.

Plot

Jimmy Logan is een mank lopende oorlogsveteraan die vanwege zijn beperking wordt ontslagen bij een mijnbouwbedrijf. Niet omdat hij zijn werk niet prima kan uitvoeren of het gevaar zou opleveren, maar omdat het volgens de accountant moeilijkheden met de verzekering kan veroorzaken. Als vervolgens ook nog eens blijkt dat zijn ex-vrouw met hun dochter naar een andere staat verhuist, heeft hij acuut geld nodig om te voorkomen dat hij straks zijn dochter niet meer ziet.

Hij bedenkt een plan en schakelt hiervoor zijn broer Clyde in. Samen stellen ze een team samen, bestaande uit hun zus en de gebroeders Bang; waarvan de oudste eerst nog uit de gevangenis bevrijd moet worden en de jongste alles van computers weet, omdat hij “alle Twitters” kent. Het plan om uit de misère te komen? Een roofoverval op de gokafdeling van een autoracebaan in de Amerikaanse staat Virginia.

Logan Lucky online kijken

Dit grappige zooitje ongeregeld is juist waarom Soderbergh de film wilde maken toen hij het script las. Het is de ‘antiglamour’-versie van Ocean’s Eleven. Mensen zonder geld, technologie of mooie kleren die uit economische noodzaak de grote jongens beroven. Met een plan dat even ingewikkeld en vermakelijk is als dat van Ocean’s Eleven.

Er overheerst een lichte en ironische sfeer, waardoor je eigenlijk continu met een grijns aan het kijken bent. Extra aandacht verdient de zeer opmerkelijke rol van een hooggeblondeerde Daniel Craig met sterk Texaans accent. De acteur toont dat hij veel meer kan dan alleen James Bond zijn, mocht je hier nog aan twijfelen..

Nu Logan Lucky online kijken

Open je laptop, pak je tablet, smartphone of zet Smart TV aan en kijk vanavond nog naar Logan Lucky via online streamingdienst Videoland!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram