Wordt Amsterdam de volgende hotspot voor E-Sports?

e-sports gamen amsterdam

Wordt Amsterdam de volgende hotspot voor E-Sports?

Wordt Amsterdam de volgende hotspot voor E-Sports? Als het aan het HCT World Championship ligt wel..

e-sports gamen amsterdam

De voorbije tien jaar zijn e-sports een echt wereldwijd fenomeen geworden. Er zijn honderden toernooien die over de hele wereld plaatsvinden. Duizenden toeschouwers kijken toe hoe de beste gamers ter wereld strijden voor grote geldprijzen.

Hoewel toernooien als The International en DreamHack iconische instituties zijn geworden voor e-sports, lijkt het erop dat Amsterdam weleens de volgende hotspot kan worden voor competitief gamen.

Dit komt omdat in januari 2018 de HCT World Championship naar de Beurs van Berlage komt. Het voormalige gebouw van de Nederlandse aandelenbeurs wordt nu een mekka voor gamers en duizenden fans zullen toestromen om te kijken wie in de prijzen zal vallen. Prijzenpot? Alles samen meer dan 1 miljoen euro!

In plaats van ouderwetse spelen als schaken of slots te spelen, zullen de spelers strijden om de felbegeerde Hearthstone-titel. Hearthstone is een kaartspel met verzamelkaarten, ontwikkeld door Blizzard Entertainment. De spelers moeten spells (toverspreuken) en wezens gebruiken om hun tegenstander te verslaan. Klinkt misschien een beetje corny, maar het is bizar populair.

Nederland heeft al eens vaker dergelijke events gehost, waar bij Fireside Gatherings, het gamingevenement van 2016, eveneens werd gestreden om de Hearthstone-titel. Het ziet er naar uit dat de HCT World Championship een stapje groter wordt.

e-sports gamen amsterdam

Niet alleen is er een geweldige prijzenpot, in het evenement zullen ook de 16 beste Hearthstone-spelers ter wereld het tegen elkaar opnemen in een epische strijd die van 18 tot en met 21 januari zal plaatsvinden. Of het toernooi gewonnen zal worden door bekende spelers als DocPwn of Kolento is voorlopig koffiedikkijken, maar dat het een mijlpaal zal zijn in de geschiedenis van e-sports in Nederland staat al vast.

E-sports dringen steeds vaker door tot de mainstream. Traditionele sportzenders als ESPN en ook FOX Sports Nederland zijn zelfs met uitzendingen begonnen en ook sommige boekkantoren staan weddenschappen toe op -esports, zodat klanten kunnen wedden op hun favoriete speler.

Het toont aan dat e-sports geleidelijk evolueert van een tienerhobby naar een legitieme “sport”. Met geweldige deals van sponsors en de opkomst van professionele e-sporters, hebben we misschien allemaal een excuus om nu eens eindelijk een degelijke game pc aan te schaffen en als een echte sportman te gamen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram