1959 Ferrari 250 GT California verkoopt voor bijna 18 miljoen dollar

1959 Ferrari 250 GT California

1959 Ferrari 250 GT California verkoopt voor bijna 18 miljoen dollar

Deze schitterende Ferrari 250 GT California uit 1959 ging deze maand onder de hamer voor bijna 18 miljoen dollar.

Ondanks een schatting van ongeveer 14 tot 17 miljoen dollar vooraf, verkocht een bijna 60 jaar oude Ferrari 250 GT California deze maand voor een prinselijke som, eindigend op ongeveer 18 miljoen Amerikaanse dollar. De uiteindelijke prijs was te danken aan de stamboom van de bolide en de zeer zeldzame aluminium constructie.

Tegelijk verkocht met de BMW Z8 uit 2000 die toebehoorde aan Apple’s overleden medeoprichter Steve Jobs, ging de vintage Ferrari voor een veel hogere prijs dan verwacht onder de hamer. De BMW van wijlen Jobs voldeed trouwens aan de verwachtingen vooraf en werd verkocht voor ongeveer $ 329.500.

De tot tweemaal toe gerestaureerde Ferrari 250 GT California beschikt over een unieke aluminium carrosserie, een van de slechts acht ter wereld, en won prijzen in 1983 in Pebble Beach, werd derde en vijfde op verschillende Le Mans-evenementen en werd bovendien gebruikt door het Noord-Amerikaanse raceteam van Ferrari. Het ging hier dus om een waar raspaard uit de Ferrari-stal.

Bovenop de indrukwekkende geschiedenis en het fraaie design van de Ferrari, is de sportieve wagen perfect onderhouden. De vorige eigenaar meldde dan ook de 250 GT California heerlijk rijdt. Gezien de prijs waarvoor de auto is verkocht, lijkt het ons echter onwaarschijnlijk dat hij nog heel veel kilometer zal maken.

Is zo’n klassieke bolide eigenlijk veilig voor een vakantietrip? Natuurlijk zal de auto anders zijn gebouwd dan de moderne auto van vandaag, maar veiligheid bepaal je natuurlijk grotendeels zelf met je rijgedrag. Voor extra veiligheidsmaatregelen – zoals veiligheidskleding – en verplichtingen op de weg in het buitenland – zoals brandblussers en gevarendriehoek – bekijk je de website van Engelbert Strauss.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram