Review: De Emporio Armani Connected smartwatch maakt indruk

Emporio Armani Connected smartwatch

Review: De Emporio Armani Connected smartwatch maakt indruk

Wij hebben de Emporio Armani Connected Smartwatch getest! Is het een must-have gadget of is het slimme horloge veel meer dan dat? Een review!

Emporio Armani Connected smartwatch recensie

Fossil onthulde eerder dit jaar op de horlogebeurs Baselworld een groot aantal nieuwe smartwatches. Misschien wel de meest in het oog springende hiervan was de Connected smartwatch van Emporio Armani, met Android Wear 2.0.

Voor wie bekend is met de eerdere Connected-horloges van Emporio Armani, zal het direct opvallen dat het ditmaal niet om een hybride gaat, maar om een volwaardige smartwatch. Waar een hybride horloge in alle opzichten een gewoon horloge lijkt te zijn, inclusief bijvoorbeeld echte wijzers, maar met enkele slimme functies, beschikt deze meest recente smartwatch van Armani’s Emporio-lijn over een touchscreen.

Android Wear 2.0

Emporio Armani Connected smartwatch recensieDe Emporio Armani Connected is een traditionele smartwatch met aanraakscherm en wordt aangestuurd met het Android Wear 2.0 besturingssysteem. Als je het horloge optimaal wil gebruiken, dan dien je bij de installatie het horloge te koppelen aan je smartphone. Dit kan heel simpel met de daarvoor bestemde app, die compatibel is met zowel Android-smartphones als iOS van Apple.

Het koppelen van de smartwatch aan je smartphone verloopt zeer gemakkelijk met behulp van het installatieprogramma. Stap voor stap wordt het horloge gereed gemaakt voor gebruik.

AMOLED-scherm

Het AMOLED-scherm is helder en duidelijk. De hoge resolutie zorgt ervoor dat de content op het horloge goed zichtbaar is en het lezen van ook de relatief kleine letters geen enkel probleem is. Dankzij de scherpte van de beeldkwaliteit, is de digitale dial van het horloge vaak niet te onderscheiden van een analoge.

Emporio Armani Connected smartwatch

Drie knoppen

Zoals met elke nieuwe gadget, is het in het begin even leren waar elke knop van de Emporio Armani Connected smartwatch voor dient. Aangezien we dankzij de touchscreen in principe een veelvoud aan touch-knoppen krijgen, zijn het met name de knoppen aan de zijkant die even wat extra aandacht verdienen.

Aan de rechterkant van de horlogekast vinden we drie fysieke knoppen, eigenlijk zoals we die kennen van reguliere horloges. Waar we bij een normaal horloge op de middelste knop vaak een logo vinden, is dat nu ook het geval. Echter kun je deze knop nu niet ronddraaien om de tijd aan te passen.

Emporio Armani Connected smartwatch

Alle knoppen fungeren primair om gemakkelijk door de menu’s te navigeren, maar ze zijn manueel in te stellen naar jouw voorkeur. Wil jij bijvoorbeeld dat een knop dient als shortcut naar de Google Play Store, dan is dat simpel in te stellen. Ook is Google Assistant onder een knop te plaatsen, waardoor je gemakkelijk ook andere apps kunt openen met behulp van voice control

Design

Laten we eerlijk zijn. Het design van het horloge is minstens zo belangrijk als de bijbehorende functies. We dragen het horloge immers opzichtig om de pols en kiezen voor een luxe merk als Armani betekent ook dat je waarde hecht aan fashion en stijl. Wat ons betreft is de smartwatch van Emporio Armani absoluut een smaakmaker in zijn segment.

Er zijn ondertussen behoorlijk wat opties op de markt, maar dit model sluit naadloos aan bij de strakke stijl die Emporio Armani ook neerzet in zijn kledingcollecties. Het klokje kan gedragen worden bij casual chic, formeel en smart wear, maar kan dankzij de diverse dial-opties ook zo worden ingepast bij streetwear. Met andere woorden, draag het horloge net zo makkelijk bij een leren jacket als bij een colbert.

Emporio Armani Connected smartwatch

Dankzij de stainless steel horlogeband rondom de 46mm kast, voelt het horloge aan als een premium smartwatch. Dat is absoluut een onderscheidende eigenschap waar je als gebruiker waarde aan kunt hechten. Waar wij de zwarte uitvoering bekeken, zijn er nog voldoende andere opties qua kleur en bandjes. Het design is tot slot verrassend slank.

Functies

De Emporio Armani Connected smartwatch beschikt over een Qualcomm Snapdragon 21 processor, welke zorgt voor de fijne ervaring met het horloge en een optimale werking van alle apps.

Aangezien de watch natuurlijk gekoppeld is aan de smartphone, betekent dit veel gebruikersgemak. Zo krijg je via trillen of geluidje meldingen binnen, welke allemaal manueel zijn in te stellen. Op die manier kun je zelf bepalen wat voor notificatie je krijgt voor bijvoorbeeld een belletje, Whatsapp-bericht of sms’je. Ook je social media koppel je simpel aan de smartwatch. Iets dat anno 2017 natuurlijk onmisbaar is!

Emporio Armani Connected smartwatch

Wat ons als muziekliefhebbers trouwens erg bevalt, is dat je met het horloge ook heel simpel de muziek kunt aansturen die je luistert met je smartphone. On-the-go is dit erg handig, want we hebben niet altijd zin of gelegenheid om de telefoon uit onze zak of tas te halen. Of je nu luistert via Apple Music op een iPhone of via Spotify op je Samsung, het gaat makkelijk met de Connected.

Alhoewel de smartwatch absoluut geen fitness-smartwatch is, beschikt hij wel over functies die handig zijn met betrekking tot de dagelijkse gezondheid, zoals een stappenteller.

Mindere punten

Emporio Armani Connected smartwatchNatuurlijk, nog geen enkele smartwatch op de markt is al perfect. Ook de Emporio Armani Connected smartwatch heeft verbeterpunten. Want alhoewel de stainless steel band natuurlijk erg fraai oogt, is hij iets minder comfortabel op het moment dat je toch de Fitness-functies actief wilt gaan gebruiken. Het gewicht en de draagbaarheid zijn dan niet optimaal voor hardlopen of krachttraining, en daarmee is het horloge voor ons ook geen serieuze concurrent als het gaat om Fitness smartwatches.

Daarnaast beschikt de smartwatch van Emporio Armani niet over Android Pay. Voor gebruikers hiervan zal dit wel een jammerlijk ontbreken zijn.

Batterij

Erbij inbegrepen zit de magnetische oplaadpuck, waarmee je het horloge draadloos kunt opladen. Wij adviseren je dit elke avond te doen, want een batterij gaat bij veelvuldig gebruik ruim een dag mee. Op zich niet erg, want hetzelfde geldt voor onze smartphone. Als je echter vergeet ’s nachts het horloge op te laden na een dag gebruik, dan kan het de volgende dag weleens lastig worden.

Emporio Armani Connected smartwatch recensie

Prijs & conclusie

Goede smartwatches zijn niet goedkoop. En alhoewel de prijs van deze Emporio Armani Connected smartwatch niet in de buurt komt van Tag Heuer of Louis Vuitton, is het horloge ten opzichte van andere Fossil Group smartwatches wel bovengemiddeld.

Prijzen voor de Connected beginnen rond de €400, maar dan heb je wat ons betreft wel veel meer dan alleen een slim horloge. Voor mannen die absoluut waarde hechten aan iets extra’s in termen van stijl, is de Emporio Armani Connected momenteel een meer dan bijzonder interessante smartwatch-optie!

Ga naar Armani.com voor meer info.

Emporio Armani Connected smartwatch

Emporio Armani Connected smartwatch

Emporio Armani Connected smartwatch

Emporio Armani Connected smartwatch

Emporio Armani Connected smartwatch

Photo Credits: Mannenstyle.nl

Emporio Armani Connected smartwatch koppelen aan je smartphone

Emporio Armani Connected smartwatch

Emporio Armani Connected smartwatch

Emporio Armani Connected smartwatch

Emporio Armani Connected smartwatch

Emporio Armani Connected smartwatch aan je telefoon koppelen

Post a Comment

#Volg ons op Instagram