Kijktip: Nederlandse Motorbendes Onder Vuur (Docu)

Nederlandse Motorbendes Onder Vuur documentaire - John van den Heuvel

Kijktip: Nederlandse Motorbendes Onder Vuur (Docu)

In de onthullende reportage Motorbendes Onder Vuur, van misdaadverslaggever John van den Heuvel, duiken we opnieuw in de beruchte wereld van motorclubs.

Na de eerdere, spraakmakende documentaire over No Surrender, duikt misdaadverslaggever John van den Heuvel opnieuw in de wereld van de motorclubs. Het vervolg op de docu ‘De Keiharde Werkelijkheid Achter No Surrender’ is vanaf 29 september online te zien bij streamingdienst Videoland.

Er gaat op dit moment geen week voorbij, zonder dat de spraakmakende zaak rondom voormalig motorbendeleider Klaas Otto in het nieuws komt. Zo werd eind vorige maand bekendgemaakt dat Otto vanuit de gevangenis opdracht heeft gegeven om de officier van justitie – die hem achter de tralies kreeg – te liquideren, volgens het OM althans. Gaat het hier, zoals zijn verdediging zegt, om een lastercampagne van justitie, of hebben we wel degelijk te maken met een zware crimineel? Hoe dan ook lijkt de hele zaak op een aflevering van Sons of Anarchy, aldus John van den Heuvel in de Telegraaf.

In ‘Motorbendes Onder Vuur’ volgen we met John van den Heuvel de opkomst en ondergang van de grootste motorclub van Nederland, No Surrender. We krijgen als kijker een onthullende blik achter de schermen van de jacht die de overheid maakt op motorclubs. Van den Heuvel spreekt met de belangrijkste, direct betrokkenen bij zowel justitie als politie, maar praat ook met leden van No Surrender zelf over de (vermeende) misdaden binnen hun motorclub. Een ex-lid onthult zelfs met gevaar voor eigen leven de schimmige kant van No Surrender.

Hoe onthullend de documentaire daadwerkelijk is, blijkt uit diverse politieacties die John van den Heuvel mag bijwonen in de frontlinie van deze ‘vuile oorlog’ tussen justitie en de criminele motorwereld in ons land. Deze rauw in beeld gebrachte acties geven weer hoe justitie de motorclubs een halt probeert toe te roepen, met als ultieme doel het realiseren van een verbod.

Klik hier om ‘Motorbendes Onder Vuur’ online te kijken!

Nederlandse Motorbendes Onder Vuur documentaire - John van den Heuvel

Klaas Otto vs. Officier van Justitie

No Surrender-oprichter en voormalig president Klaas Otto bevindt zich momenteel in de streng bewaakte gevangenis in Vught, dit naar aanleiding van de eerder genoemde verdenkingen tegen hem rondom een moordcomplot op de officier van justitie. Zijn hierop volgende verzoek tot overplaatsing naar een lichter regime ving 13 september jl. bot bij de rechtbank.

Met de verdenking van het moordcomplot ging overigens de arrestatie van een 44-jarige verdachte uit Sliedrecht en de overplaatsing van Otto naar de streng bewaakte gevangenis in Vught gepaard. Inmiddels is de verdachte ‘hitman’ weer op vrije voeten en claimt Otto’s advocaat Louis De Leon dat het aanslagverhaal gefabriceerd is om olie op het vuur te gooien in aanloop naar de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen zijn cliënt. De Leon spreekt van een lastercampagne, daar het Landelijk Parket hem mededeelde dat ze “eigenlijk niks hebben” als het gaat om bewijsmateriaal.

Inmiddels is ook bekend dat Otto en zijn advocaat aangifte van smaad hebben gedaan tegen hoofdofficier Charles van de Voort en burgemeester van Bergen op Zoom Frank Petter.

Nederlandse Motorbendes Onder Vuur documentaire - John van den Heuvel

Otto zit in voorarrest omdat hij zich schuldig gemaakt zou hebben aan bedreiging, afpersing, mishandeling, brandstichting en het witwassen van geld. Op 6 november gaat de zaak verder middels een regiezitting in de bunker in Amsterdam.

We kunnen de gloednieuwe en nu al spraakmakende documentaire Motorbendes Onder Vuur nu online bekijken via streamingdienst Videoland. Bekijk de spannende docu vanavond nog op laptop, tablet, Smart TV of smartphone!

Nederlandse Motorbendes Onder Vuur documentaire - John van den Heuvel

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram