Kijktip: De Keiharde Werkelijkheid Achter No Surrender (Docu)

No Surrender documentaire online kijken streamen

Kijktip: De Keiharde Werkelijkheid Achter No Surrender (Docu)

In de onthullende reportage van misdaadverslaggever John van den Heuvel maken we kennis met de snelst groeiende motorclub van Nederland, No Surrender.

No Surrender documentaire online kijken streamen

Nederland, Amsterdam, foto: Richard Mouw

Dat er binnen Nederland diverse beruchte motorclubs actief zijn is bekend. Eén van de snelst groeiende clubs van de afgelopen jaren is No Surrender, een naam die je ongetwijfeld weleens in het nieuws voorbij hebt horen komen. De spraakmakende en onthullende documentaire over deze motorvereniging kun je nu online kijken bij streamingdienst Videoland.

Dat motorclubs wellicht meer gevreesd dan geliefd zijn is duidelijk. Waar dit balletje ligt is niet aan ons, maar ze krijgen geregeld negatieve publiciteit in de media en hebben voor velen een intimiderend karakter. De uitgesproken onderlinge concurrentie tussen deze clubs draagt hier allicht aan bij en prominente journalisten besteden hier veelvuldig aandacht aan. Hoe dan ook, er zijn momenteel een aantal grote verenigingen actief in ons land, zoals de Hells Angels en Satudarah. De snelst groeiende biker club in de afgelopen jaren is echter No Surrender, welke ook zeer frequent in het nieuws is geweest vanwege zijn vermoedelijk criminele praktijken.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel toont in deze meer dan intrigerende documentaire het verhaal achter No Surrender. Het ‘Wie’, ‘wat’, ‘waar’ en ‘waarom’ wordt beantwoord en John interviewt in het hol van de leeuw alle kopstukken van de motorclub, onder wie oprichter Klaas Otto. Daarbij was de journalist ook aanwezig bij besloten bijeenkomsten, wilde feesten en geheime inwijdingsrituelen van de motorrijdende club. Niet eerder drongen we zo diep door in de hermetisch afgesloten wereld van motorclubs.

Klaas Otto

Zeg je No Surrender, dan zeg je Klaas Otto. Otto is de oprichter en voormalig president van de beruchte motorclub No Surrender en zijn naam is voor de oplettende nieuwskijker geen onbekende. De ex-motorclubgeneraal is in het verleden veelvuldig in het nieuws geweest en zit momenteel zelfs vast in de gevangenis. Hij wordt verdacht van een reeks misdrijven, waaronder witwassen en bedreiging. Zijn eigenzinnige karakter komt in de documentaire goed naar voren en we leren de voormalig stuurman goed kennen.

In de zomer van 2017 werd Otto’s verzoek om vrijlating door de rechtbank trouwens van tafel geveegd. Het OM was hiermee de grote winnaar, want zij is, net als de rechtbank, van mening dat er nog te veel bezwaren zijn, waaronder de vrees voor beïnvloeding van getuigen in de zaak. Wist je trouwens dat de ex-president van No Surrender momenteel theologie studeert en pastoor wil worden? Volgens zijn advocaat wil Otto de taken van de woonwagenpastoor van het bisdom van Den Bosch overnemen. Een tactiek om goodwill te kweken in de rechtszaal, of heeft de beste man echt het licht gezien?

Overigens is Henk Kuipers, opvolger van Klaas Otto en huidig voorman van No Surrender, ook niet van onbesproken gedrag volgens het OM. Deze zomer werd bekend dat het Openbaar Ministerie tegen hem een jaar cel eiste. Kuipers werd verdacht van faillissementsfraude, maar is inmiddels vrijgesproken door de rechtbank in Groningen. Niet al te lang geleden zagen we de No Surrender kopman nog in discussie gaan met John van den Heuvel bij RTL Late Night.

We kunnen de bizarre documentaire ‘De Keiharde Werkelijkheid Achter No Surrender’ gemakkelijk online bekijken via streamingdienst Videoland. Liefhebbers starten vanavond nog met de spraakmakende docu via laptop, tablet, Smart TV of smartphone!

Meer tips? Deze 5 Nederlandstalige cabaret shows online kijken kan nu ook!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram