VIDEO: De Porsche 911 GT2 RS sloopt het Nürburgring ronderecord voor straatlegale auto’s

Porsche 911 GT2 RS - Nürburgring ronderecord

VIDEO: De Porsche 911 GT2 RS sloopt het Nürburgring ronderecord voor straatlegale auto’s

In deze video zien we hoe de Porsche 911 GT2 RS het Nürburgring ronderecord voor straatlegale auto’s sloopt. Bye Bye Subaru!

Subaru had nog maar net het Nürburgring ronderecord in handen of Porsche neemt het alweer over. De dader? De nieuwe 911 GT2 RS, die maar liefst 10 seconden van het record sloopt.

Porsche’s 6:47,3 ronde is trouwens niet alleen de snelste 911 Nürburgring ronde ooit, het is tevens een record voor straatlegale auto’s.

Porsche’s Frank-Steffen Walliser zegt:

Aan het begin van het ontwikkelingsproces stelden we onszelf een rondetijd van minder dan 7 minuten en 5 seconden ten doel voor de GT2 RS. Het krediet van het behalen van deze doelstelling met 17,7 seconden winst gaat naar onze ontwikkelingsingenieurs, mechanica en chauffeurs, die een uitzonderlijk sterke teamprestatie hebben neergezet. Dit resultaat maakt het officieel: de GT2 RS is niet alleen de krachtigste, maar ook de snelste 911 ooit gebouwd.

Porsche 911 GT2 RS - Nürburgring ronderecord

Porsche brak dus ook de Lamborghini Huracan Performante’s bestaande 6:52.01 road legal sports car record op de eerste poging, gevolgd door vijf andere ronden onder de 6:50 met zijn Porsche 911 GT2 RS.

Naast twee bestuurders bracht Porsche twee auto’s naar de Nordschleife. “We zijn bijzonder trots op het feit dat dit werd bereikt met twee verschillende voertuigen en twee verschillende chauffeurs, aangezien dit het vermogen van GT2 RS’s bevestigt. Dit recordresultaat kunnen we dus doorlopend opnieuw behalen“, aldus Porsche’s GT-directeur Andreas Preuninger.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram