De bijzondere Joshua Tree Residence is gemaakt van scheepscontainers

De bijzondere Joshua Tree Residence is gemaakt van scheepscontainers

Deze geweldige woning is gebouwd met scheepscontainers. Ontdek het design, de architectuur en het interieur van de Joshua Tree Residence!

Een verzameling van opmerkelijk geplaatste containers als woning is gerealiseerd in de vorm van de Joshua Tree Residence, van de hand van architect James Whitaker.

Fotorealistische afbeeldingen van het huis tonen een door de Londense designer ontworpen menagerie van spierwitte containers, die als een bloem boven de rotsachtige woestijn komen.

Het project, dat in opdracht van een LA-filmproducent is uitgevoerd, moet volgend jaar echt van start gaan. De filmproducent stelde Whitaker aan om deze woestijn-get-away te creëren nadat hij beelden zag van een uiteindelijk nooit gebouwde kantoorruimte. Een ontwerp dat Whitaker jaren geleden had bedacht.

 

Het afgelegen huis wordt gepositioneerd in een helling om het te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Whitaker vertelt: “Elke container is zo georiënteerd om uitzicht over het landschap te maximaliseren, of juist om topografie te gebruiken om privacy te verschaffen, afhankelijk van de individuele wens.

Het stijlvolle woestijnhuis, met een oppervlakte van ongeveer 656 vierkante meter, beschikt over een woonkamer, keuken, eetruimte en drie slaapkamers.

De fotorepresentaties tonen een minimalistisch interieur met betonnen vloeren, witte muren en slank, maar opvallend meubilair. De constructie wordt vanaf de grond opgebouwd middels betonnen ondersteuning.

Check de beelden en geniet van het funky woestijndesign van Whitaker.

 

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram