Ben je ook smartphone-moe? Zo creëer je meer rust.

smartphone-moe verslaafd aan telefoon

Ben je ook smartphone-moe? Zo creëer je meer rust.

Ben je ook smartphone-moe? Met onze tips is het mogelijk om terug te schakelen van het 24/7 gebruik van je iPhone of Samsung. Stop de verslaving en geniet meer van de wereld om ons heen!

smartphone-moe verslaafd aan telefoon

Er is een nieuwe en welkome trend gaande in smartphone-wereld: back to basic en meer echt contact met de mensen om ons heen. smartphone-moe? Join in!

Steeds meer consumenten zijn de verslaving aan hun smartphone zat. Sta je op het punt om over te stappen naar een eenvoudig exemplaar? Ben je nog té verslingerd aan apps en social media, of heb je een smartphone nodig voor werk? Er zijn genoeg manieren om je verbruik drastisch te verminderen zonder je smartphone helemaal weg te denken.

Denk je eens in: nooit meer in paniek als je zonder oplader komt te zitten, zoeken naar geschikte hoesjes of angst om je toestel te verliezen.

  1. Week zonder smartphone

Het klinkt lang: maar een week zonder smartphone vliegt voorbij als je smartphone-moe bent. Het is bovendien de perfecte manier om te kijken of deze nieuwe (oude?) lifestyle bij je past! Spreek met vrienden af of start een nieuwe hobby. We besteden ongemerkt gemiddeld 2-3 uur per dag op onze smartphone: je zult zien dat je ineens zeeën van tijd te besteden hebt. Een ander stap in de richting van een smartphone-vrij leven is het opzeggen van je mobiele internet. Op steeds meer plaatsen is Wi-Fi beschikbaar en muziek. Google Maps en apps zijn prima offline beschikbaar te maken. Zo ontvang je geen updates of notificaties meer. Geniet van de voordelen van je smartphone, terwijl hij om een stuk minder aandacht vraagt. Nog steeds iets te drastisch? Schakel dan gewoon vaker over op vliegtuigmodus, berg je toestel op in een zelfgemaakt hoesje en er valt direct al een last van je schouders.

  1. More is less

Je leest het goed: soms is meer beter. Bijvoorbeeld met een tweede telefoon! Schaf naast je huidige (zakelijke) smartphone een eenvoudig exemplaar aan. Bijvoorbeeld de nieuwe Nokia 3310 of Nokia 320. De functies van deze toestellen zijn gering en bieden niets meer dan nodig. ’s Avonds gaat de smartphone in de la, maar blijf je nog wel gewoon bereikbaar. Wel zo’n veilig idee. Verban daarnaast de smartphone (maar ook je tablet) uit de slaapkamer: je bent hierdoor minder in de verleiding om ’s nachts nog even je tijdlijn af te scrollen. Kies voor een nauwsluitende phonecover of iPad Pro 10.5 hoes om licht en geluid tegen te gaan en geniet van een ongestoorde nachtrust. Zo is je eigen batterij ook weer helemaal opgeladen!

  1. Geld besparen

Een eenvoudige (smart)phone geeft niet alleen meer rust, het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Ze zijn veelal goedkoper in aanschaf, ze gaan langer mee en reparatie is vaak een fluitje van een cent. Bovendien zijn ze een stuk minder gewild voor diefstal: voor handelaren zijn ze praktisch waardeloos. Dit betekent ook dat je persoonlijke gegevens minder snel op straat liggen en je veiliger bent voor hackers.

In de huidige samenleving is een leven zonder smartphone bijna ondenkbaar. Toch is het niet onmogelijk: we hebben het tenslotte ook jarenlang zonder gedaan. Licht de mensen in je omgeving in dat je voortaan op een andere manier te bereiken bent. Zo voorkom je een hoop gemiste afspraken of zorgen.

Je bent offline, maar niet compleet van de aardbodem verdwenen. Dit is voor iedereen even een kwestie van aanpassen.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram