Highland Park heeft zijn Valkyrie Single Malt Scotch whisky onthuld

Highland Park Valkyrie Single Malt Scotch whisky

Highland Park heeft zijn Valkyrie Single Malt Scotch whisky onthuld

Highland Park heeft zijn eerste van een drieluik VIKING LEGEND edities onthuld. Maak kennis met de Highland Park Valkyrie Single Malt Scotch whisky.

Highland Park Valkyrie Single Malt Scotch whisky

Highland Park heeft deze maand de Valkyrie Limited Edition Single Malt Scotch whisky gepresenteerd. De Valkyrie is de eerste binnen een drieluik VIKING LEGEND edities, geïnspireerd door de rijke Viking historie en mythologie, in samenwerking met Deense ontwerper Jim Lyngvild.

Highland Park vroeg Deense ontwerper Jim Lyngvild, moderne viking en expert in de Scandinavische mythologie, om een speciale verpakking voor de drie whisky edities te ontwerpen. De 38-jarige designer – goed voor 23 boeken geschreven over Noorse mythes en geschiedenis – ging akkoord.

Lyngvild, die zijn familiegeschiedenis tot in de Viking tijd herleiden met zijn 36e overgrootvader en viking Ragnvald Eysteinsson – laat zijn eigen filosofie op alle fronten inspireren door zijn afkomst; tot de dag van vandaag leeft hij twee maanden per jaar als authentieke Viking. Zijn unieke design voor de Valkyrie is geïnspireerd door twee belangrijke Scandinavische bronnen – een typisch Viking amulet ontdekt in het Zweedse Uppland, gedateerd tussen 300 en 700 v.Chr., en de antieke Steen van Stora Hammar uit Gottland die de epische reis van de Valkyries beschrijft.

Lyngvild heeft voor Highland Park in zijn eigen stijl de legende van de Valkyries – wraakengelen die op het slagveld de moedigste krijgers uitzoeken – geïnterpreteerd in een expressieve illustratie. Hoewel zichtbaar anders dan de traditionele zwart/zilveren Highland Park verpakking, behoudt dit speciale design de Viking invloeden van de distilleerderij met een gedurfde, hand getekende twist.

Deze onverwoestbare nalatenschap van de Vikingen is de inspiratie voor Valkyrie en Jason Craig, Highland Park Brand Director zegt er het volgende over:

“De whisky, ontwikkeld door onze Master Whisky Maker Gordon Motion, versterkt de rokerige tonen door meer heideturf malt te gebruiken. Dit creëert een rijkere, vollere feno toon die wordt gebalanceerd door het zoetere, heide-achtige karakter van Orkney turf, maar is een kleine afwijking van onze kern 12 Year Old whisky.”

De Highland Park Valkyrie is nu te koop in Nederland en slechts 15 andere markten. De adviesprijs voor de Single Malt Scotch bedraagt €65,95.

Tasting Notes

Geur: Intense geur van groene appels en rijpende citroenen
Palet: Een betoverende mix van oosterse kruiden, voornamelijk gedreven door Amerikaanse eikenhouten sherry- en bourbongerijpte vaten. Het smaakprofiel is romig vanille met pittige, zoete ingemaakte gember en lang door sluimerende rokerigheid met vleugjes drop.
Finish: Perfect gebalanceerd. De lange en trage finish levert golven van warme, aromatische rook en rijk rijp fruit.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram