Kijktip: De donkere en meeslepende serie ‘Taboo’ met Tom Hardy

Taboo Tom Hardy kijktip serie

Kijktip: De donkere en meeslepende serie ‘Taboo’ met Tom Hardy

In de donkere en meeslepende serie Taboo zien we Tom Hardy in een 19e eeuws Londen vol met samenzweringen en moord.

Taboo Tom Hardy kijktip serie

Het lijkt momenteel wel alsof alles dat Tom Hardy aanraakt in goud verandert. De serie Taboo is het nieuwste project van Hardy en deze ‘must-watch’ kunnen we sinds kort in Nederland online streamen bij Videoland.

In de serie schittert Tom Hardy als James Keziah Delaney, een lang dood gewaande avonturier. Als hij in 1814 vanuit Afrika terugkeert naar zijn huis in Londen, is hij een compleet veranderd en getekend man.

Vol met wraakgevoelens rondom de dood van zijn vader, is hij teruggekeerd om diens nalatenschap, een scheepsbouwimperium, op te eisen en een nieuw leven beginnen.

De erfenis van zijn vader blijkt echter een ware gifbeker, want de duistere hoeken van het oude Londen zijn gevuld met op de loer liggende vijanden.

In een wereld vol met samenzweringen en moord, ontrafelt James langzaam maar zeker een duister familiemysterie. In de tussentijd moet hij er alles aan doen om zijn doodsvonnis te ontlopen binnen dit explosieve relaas van liefde en haat.

De serie, geregisseerd door Kristoffer Nyholm en Anders Engstrom, markeert tevens de nieuwe samenwerking tussen Hardy en Steven Knight, met wie hij samenwerkte in 2013’s veelgeprezen film Locke. De tintelende en heerlijk voelbare spanning van Locke is iets dat we ook terugvinden binnen Taboo.

In Nederland kunnen we de Britse serie momenteel exclusief bekijken via streamingdienst Videoland. Liefhebbers van thrillers en Tom Hardy moeten vanavond nog met Taboo beginnen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram