5 Must-Drink Cocktails die je deze zomer moet maken

5 zomerse cocktail recepten

5 Must-Drink Cocktails die je deze zomer moet maken

Deze 5 Cocktails moet je deze zomer maken en drinken. Ontdek de vijf zomerse cocktail recepten hier!

5 zomerse cocktail recepten

Alhoewel we het zonnetje eigenlijk al wel wat vaker zouden willen zien, hebben we al wel een aantal lentedagen gehad. Om alvast in de mood te komen voor zonnige drankjes aan het water en in de binnenstad, introduceren wij 5 zomerse cocktails!

Met hulp van de professioneel cocktaildrinkers van onze vrienden van Typhoon, is een top 5 verkoelende zomercocktails op een rij gezet. Cheers!

1. Belvedere Hero Spritz cocktail

Belvedere bewijst graag dat een cocktail – geheel on-trend – hartstikke licht en natuurlijk kan zijn met het Relearn Natural platform en het natuurlijke karakter van de vodka.

Neem de ‘Belvedere Spritzes’. De Hero Spritz is een favoriet, al is er genoeg keus voor iedere cocktailliefhebber, want hiernaast heb je ook nog de Cucumber Spritz, de Herbal Spritz, de Citrus Spritz, de Ginger Spritz en de Peach Spritz.

Ingrediënten
30 ml Belvedere
30 ml Lillet Blanc
2 schijfjes grapefruit
Takje verse tijm
Tonic soda water

Snijd een grapefruit in partjes en voeg ijs toe aan een spritz glas. Doe de rest van de ingrediënten erbij en top af met soda, tonic en een takje verse tijm. Spritz away!

5 zomerse cocktail recepten

2. Drambuie Collins

De Collins heeft zijn eigen charme, maar deze twist met Drambuie maakt het misschien wel het zomerdrankje van dit jaar.

Ingrediënten
40 ml Drambuie
2 partjes citroen
Takje verse munt
80 ml soda water

Snijd een citroen in partjes, knijp ze uit en voeg het sap toe aan een hoog glas. Doe de rest van de ingrediënten erbij en roer. Top af met een takje munt. Proost!

5 zomerse cocktail recepten

3. Hendrick’s Cucumber Bramble

De meest mysterieuze cocktail in dit rijtje. Hendrick’s Gin staat bekend om zijn ongewone karakter; de gin heeft deze zomer dan ook weer iets vrij ongewoon op de planning.

Op 14 juni, Wereld Komkommerdag, opent ‘s werelds grootste, kleinste en meest markante komkommerdierentuin namelijk zijn poorten in Amsterdam. De zoölogische komkommertentoonstelling is van 14 tot 18 juni geopend op de Ten Katestraat 117. Deze Curious Cucumber Zoo etaleert naast deze expositie het unieke karakter van de komkommer ook in wonderlijke cocktails. Voor meer info, gluur op de evenementpagina.

Ingrediënten
2.5 cm verse komkommer
50 ml Hendrick’s Gin
20 ml vers citroensap
15 ml suikersiroop
5 ml Crème de Cassis

Voeg de komkommer toe aan een rocks of tumbler glas en muddle het tot pulp. Voeg de overige ingrediënten toe en roer. Voeg crushed ice toe, roer nogmaals en schenk nog 10 ml Crème de Cassis over de cocktail.

5 zomerse cocktail recepten

4. The best DAM G&T

Amsterdam, die mooie stad, met hoeveel letters schrijf je dat? Drie dus. Net als gin. Damrak Gin is een echte ras-Amsterdammer: recht door zee, lekker fris, een tikje scherp en diep van binnen zoet. Net als de hoofdstad krijgt hij lekkere buitenlandse invloeden van sinaasappels uit Valencia en Curaçao. Een perfect dakterrasdrankje.

Ingrediënten
50 ml Damrak Gin
150 ml tonic
1-2 sinaasappelschijfjes

Vul een copa glas voor de helft met ijsblokjes. Voeg de Damrak Gin toe en top af met tonic. Garneer met 2 sinaasappelschijfjes. Roer zachtjes en voeg als finishing touch een lavendel of kaneelstokje toe.

5 zomerse cocktail recepten

5. Show me the Monkey

Nu komt de aap uit de mouw! Whisky doet het simpelweg geweldig in een cocktail. Houd je halsstarrig vol dat het drankje enkel met ijs gedronken mag worden, dan raden we je toch aan om deze apenstreek van Monkey Shoulder eens te proberen.

Ingrediënten
50 ml Monkey Shoulder
5 ml suikersiroop
2 theelepels jam
20 ml vers citroensap
Optioneel soda water
Paar druppels orange bitters

5 zomerse cocktail recepten

Zomerse cocktail recepten

Heb jij nog tips op het gebied van zomerse cocktail recepten voor in de zon, laat het ons dan weten!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram