Op kamers? Welke verzekeringen heb je nodig? (Handig)

verzekering op kamers tips

Op kamers? Welke verzekeringen heb je nodig? (Handig)

Voor onze jonge lezers is het handig om te weten welke maatregelen ze moeten nemen als ze op kamers gaan. Welke verzekeringen heb je nodig bijvoorbeeld?

verzekering op kamers tipsZodra je uit huis gaat om te studeren, is het belangrijk om na te denken over het afsluiten van verzekeringen. Je wilt niet dat je dure laptop bijvoorbeeld wordt gestolen en dat je tot de ontdekking komt dat je hiervoor niet verzekerd bent.

Welke verzekeringen zijn nodig als je op kamers gaat en waar let je op bij het afsluiten van desbetreffende verzekeringen?

Inboedelverzekering: verzeker de spullen in je kamer
Als je op kamers gaat, betekent dit dat je spullen verhuist naar je kamer. Denk bijvoorbeeld aan je bed, televisie en computer. Al deze spullen kun je verzekeren dankzij een inboedelverzekering. Mocht er zich schade voordoen aan je inboedel, dan is het voor de meeste verzekeraars een voorwaarde dat je kamerdeur op slot kan.

Particuliere aansprakelijkheidsverzekering: verzeker jezelf tegen het veroorzaken van schade aan derden
Je kunt per ongeluk schade veroorzaken bij derden. Je laat bijvoorbeeld iets kapot vallen van je huisgenoot. Dit risico dek je af met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering, ook wel een AVP genoemd. Hebben je ouders of verzorgers deze polis afgesloten? Dan ben je tot je 27e levensjaar meeverzekerd op hun aansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt ook als je uitwonend bent, met als enige voorwaarde dat je studeert.

Zorgverzekering: verzeker jezelf van de beste zorg
Zodra je 18 jaar wordt krijg je vanuit de overheid zorgtoeslag. Vanaf deze leeftijd betaal je veelal je eigen zorgverzekering. Tot 18 jaar ben je automatisch meeverzekerd op de polis van je ouders. Daarna kun je eigen zorgverzekering afsluiten of je ouders kunnen dit voor je regelen. Het is ook een optie dat je zelf de verzekering regelt, maar dat je ouders de premie voor je betalen. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die zich specifiek richten op studenten en bieden daarom aantrekkelijke zorgverzekeringen aan qua premie en voorwaarden.

Reisverzekering: voor al je weekendjes weg en vakanties
Ga je regelmatig een weekendje weg met je vrienden of met de studentenvereniging? Of boek je elk jaar een zonvakantie naar het buitenland? Zorg dan voor een goede reisverzekering. Je kunt per vakantie een reisverzekering afsluiten, maar je kunt ook voor een doorlopende reisverzekering kiezen. Dit is vaak voordeliger dan voortdurend een losse reisverzekering afsluiten.

Geniet van je studententijd
Wil je extra genieten van je studententijd? Zorg dan dat je verzekeringen up-to-date zijn. Ga direct met het vergelijken van verzekeringen aan de slag of vraag bijvoorbeeld of je ouders met je mee willen zoeken naar een goede en voordelige verzekeraar.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram