Belangrijke 2017 tips bij het kopen van een nieuw overhemd

overhemden kopen tips 2017

Belangrijke 2017 tips bij het kopen van een nieuw overhemd

Deze tips heb je dit jaar nodig bij het kopen van een nieuw informeel of formeel overhemd. Overhemden dragen we iedere week, dus school jezelf!

overhemden-kopen-tips-2017

Dat een mooi stijlvol overhemd of een fijne blouse voor man én vrouw een onmisbaar item is voor in de kledingkast, is een understatement.

Een overhemd staat namelijk netjes en is gemakkelijk te combineren met een pantalon en nette schoenen, maar ook met een casual spijkerbroek, sneakers en omgeslagen manchetten (doe dit wel in dubbele vouw). Wat is echter belangrijk bij een overhemd anno 2017?

Trends voor dit jaar

Je hebt vast al een flinke verzameling overhemden in je kast hangen. Een mooie witte dat je draagt bij meetings en tijdens een diner met je partner of eentje met een stoere print voor wanneer het eens wat meer casual mag.

Een overhemd hoeft niet altijd stijf en netjes te zijn. De afgelopen jaren zagen we dat een slim fit overhemd onmisbaar was in ieders kledingkast. Dit jaar mag het allemaal wat losser en comfortabeler, zolang je maar lagen draagt. En zelfs een overhemd van spijkerstof is helemaal goed!

Waar moet je op letten bij het kopen van een overhemd?

De pasvorm van een overhemd luistert heel nauw. Let er daarom op dat wanneer je overhemden aanschaft, deze precies past. Vraag in de winkel naar een dubbel geweven stof (genaamd 2 ply). Deze stoffen blijven langer mooi en geven een mooiere egale kleur.

Als je het overhemd aanhebt, probeer dan je schouderspieren zo veel mogelijk aan te spannen en je breed te maken om te kijken of je goed kunt bewegen in je nieuwe overhemd. Strek ook je armen voor je uit. Hoor je geen stiksels kraken onder druk en kruipen je mouwen niet te ver op? Goed zo, je hebt voldoende bewegingsvrijheid. Wees ook niet bang om advies te vragen aan de professional.

Tips voor mooi overhemden en stijlvolle look

  • Koop geen overhemd met plastic knopen. Deze kunnen nogal goedkoop ogen. “Echte” parelmoer knopen zijn ontzettend stijlvol, maar kunnen snel breken. Je zou een mooie middenweg kunnen overwegen om beide situaties uit de weg te gaan..
  • Je boordmaat is erg belangrijk om de juiste maat voor je overhemd te bepalen. Weet je deze maat niet? Laat je eerst een goed overhemd aanmeten voor je zelf een aanschaft, bijvoorbeeld online.
  • Dubbel geweven stoffen zorgen ervoor dat de stof dik genoeg is om niet door te schijnen. Anders draag je een goed vallend hemd of shirt onder je overhemd. Er is namelijk niets zo onooglijk als een doorschijnend overhemd.
  • Nog geen idee welk overhemd je wil? Wij zijn fan van de webshop van de Bijenkorf, waar een hele ruime keuze aan overhemden is. Neem alvast een kijkje, want ze hebben voor ieder wat wils.
  • Manchetknopen staan chique, maar zeggen veel over je. Je hebt tegenwoordig dan ook gave manchetknopen met logo’s van bijvoorbeeld machtige comichelden of luxe automerken. Overdrijf niet, maar laat zeker niet na om jezelf uit te drukken met dit sierlijke detail..

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram