Ultieme vrijheid: met je camper op vakantie is gaver dan je denkt

camper vakantie tips

Ultieme vrijheid: met je camper op vakantie is gaver dan je denkt

Op vakantie met een camper heeft meer voordelen dan je denkt. Road trip!

camper vakantie tips

Campers hebben vaak het imago van een ouder echtpaar dat bezadigd door Europa trekt. Maar wist je dat campers juist voor jongere mannen heel aantrekkelijk zijn?

Ze bieden je de mogelijkheid om lekker te gaan en te staan waar je wilt en om zelfs last minute nog van plan te veranderen. Je mag overnachten waar je maar wilt, je hebt alles bij je om lekker comfortabel te relaxen en je bent aan niemand gebonden: ook niet aan reisplanners, organisaties of een hotel dat je al maanden van tevoren hebt geboekt. Heerlijk toch?

 

De voordelen van een camper

Een camper biedt in Nederland niet zo heel veel vrijheid. Je mag wel langs de weg blijven staan om te overnachten, maar als je ergens wilt kamperen moet je een camperplaats of camping gebruiken. Maar… als je wilt reizen naar het buitenland wordt een camper al een stuk interessanter! Zo geldt in vrijwel alle Europese landen de regel dat je met je camper overal langs de weg een mooi plekje mag zoeken om te kamperen, mits er niet binnen een straal van 50 kilometer een camping is. En hoe verder je bij ‘het beschaafde westen’ vandaan gaat, hoe meer vrijheid je hebt met je camper.

 

Uitdagende camper routes voor échte mannen

Een simpel tochtje naar de Costa del Sol is natuurlijk niet echt een uitdaging. Als je dan eindelijk de vrijheid hebt om, alleen of met vrienden, erop uit te trekken met de camper, wil je daar ook ultiem van genieten. Een beetje uitdaging maakt de route een heel stuk spannender en als je thuiskomt heb je ook echt wel wat spannends te vertellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze camper route ideeën:

  • Dwars door de woestijn met je 4×4 camper
  • Een route langs de noordpool
  • Rusland in met de camper
  • Een tocht van Kaapstad naar Johannesburg (Afrika)
  • Rijden door de verlaten landschappen van Canada
  • Het continent Amerika oversteken
  • Een snowboard vakantie waarbij je van skigebied naar skigebied reist

 

Vind jouw ultieme uitdaging met een camper

Deze reizen kun je natuurlijk ook keurig boeken via een reisbureau. Echter, dan zit je vast aan een bepaald reisschema, een vaste route en hoge kosten. De camper biedt veel meer vrijheid. Zo kun je halverwege ineens besluiten dat je een omweg maakt om nog een mooie bezienswaardigheid te bewonderen. Of kun je, als je iets te uitbundig hebt feestgevierd, een dagje wachten tot de kater weer een beetje is weggezakt. Het is ook ideaal dat je met je camper ook je fiets mee kunt nemen. Met een fietsendrager voor je camper kun je de camper gewoon in de buurt parkeren, waarna je op de fiets verder gaat. Dat bespaart een hoop gedoe in de binnenstad en natuurlijk kun je gewoon drinken als je niet meer verder hoeft te rijden!

Met een camper op vakantie biedt je de ultieme vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt. Je hoeft hier echt niet speciaal een camper voor te kopen. Er zijn verscheidene bedrijven waar je een camper kunt huren. Zoek wel een betrouwbaar bedrijf uit, zoals Buscamper.nl. Hier kun je snel en gemakkelijk je camper regelen en heb je zelf de vrijheid om te bepalen waar je met de camper naartoe gaat. Zwerven door de natuur of reizen van stad naar stad? Met een buscamper kom je overal!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram