Gezondheid: 3 goede redenen om minder suiker te eten

minder suiker voeding gezindheid tips mannen

Gezondheid: 3 goede redenen om minder suiker te eten

Suiker vinden we vrijwel in alles dat we eten en drinken, dus bekijk vooral deze 3 goede redenen om minder suiker te eten!

minder suiker voeding gezindheid tips mannen

Op de bank een zak chocoladepinda’s opentrekken of op het werk naar een Snickers grijpen. Deze momenten waarin we de verleiding iets zoets te nemen niet kunnen weerstaan, hebben we allemaal weleens.

De suiker die erin zit zorgt voor een tijdelijke kick en dat voelt goed, maar je wil alleen maar meer en meer, iets wat funest is voor je lichaam. Want wat doet suiker eigenlijk met je lichaam?

Suiker maakt dik

Het mag je niks verbazen, maar veel suiker eten zorgt ervoor dat je aankomt. Als je suiker eet, verhoogt je bloedsuikerspiegel in korte tijd flink. Insuline moet er vervolgens voor zorgen dat de spiegel weer naar beneden moet komen. Dit hormoon zorgt er echter ook voor dat er vet wordt opgeslagen in je lichaam als het te vaak en te veel in actie moet komen.

Suiker is een voedingsbodem voor bacteriën

Dat kan ervoor zorgen dat je pukkels krijgt of andere ontstekinkjes, maar het kan ook leiden tot gezondheidsproblemen. Suiker is namelijk een voedingsbodem voor bacteriën, dus als je ergens vatbaar voor bent en je geeft je lichaam voedsel dat bacteriën graag eten, is het logisch dat er bepaalde processen in je lichaam plaatsvinden die je immuunsysteem ontregelen. Teveel suiker eten kan bovendien diabetes type 2 veroorzaken, wat één van de snelst groeiende ziektes op dit moment is.

minder suiker voeding gezindheid tips mannen

Suiker beïnvloedt onze hersenen

Teveel suiker zorgt ervoor dat je minder goed kunt denken en slomer wordt. Ook kan het irritatie en agressie veroorzaken. In 75% van alle producten in de supermarkt vind je suiker, dus ook al snoep je niet veel, dan nog krijg je genoeg suiker binnen. Wanneer je suikerarm gaat eten, heeft je lichaam zo’n 10 dagen nodig om daar helemaal aan te wennen. Doordat het al die tijd suiker heeft gekregen, is het daarom heel normaal als je lichaam futloos voelt. Dit zal echter gauw voorbij zijn wanneer je lichaam op gezonde producten gaat leven en niet meer afhankelijk is van de suiker.

Daarnaast worden je tanden aangetast, krijg je een tekort aan voedingsstoffen wat diarree of moeheid kan veroorzaken en wil je er steeds meer van. Een eventuele suikerverslaving houdt zichzelf dus in stand. Een goed alternatief voor suiker is een suikervervanger zoals Sukrin, maar op natuurlijke wijze minder suiker eten is natuurlijk altijd het beste.

Het probleem zit hem in het feit dat fabrikanten suiker bijna overal instoppen, waardoor het heel wat tijd en energie vergt om suikervrije producten te kiezen en dus minder suiker te nuttigen. Suiker zit namelijk lang niet alleen maar in snoep en frisdrank, maar ook in sauzen uit pakjes of vruchtendrank. Hoe goed kun jij de suiker laten staan?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram